LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Zeker 10 doden gevonden in massagraf Al Shifa-ziekenhuis” – Commandanten IDF: Israëlische tegenaanval zou “nakend” kunnen zijn, Teheran waarschuwt voor vergelding

Een hoge officier van het Israëlische leger zei maandagavond dat Israël mogelijk op zeer korte termijn met een reactie komt op de Iraanse aanval van afgelopen weekeinde. Teheran waarschuwt dat, mocht Israël aanvallen, het “binnen enkele seconden” terug zal slaan. En in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad zijn tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt. Dat meldt ‘Al Jazeera’ op basis van verklaringen van ziekenhuisdirecteur Motasem Salah. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten

Waar de rommelmarkt -steevast aangekondigd als de Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen- eerder stroef begon, was het tegen de middag aan overal op de koppen lopen: van het Sint-Amandsplein op wijk Overleie en de Leieboorden aan Museum Texture tot de winkelwandelstraten in het centrum van de stad.
The post Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. “Cercle is een sterke ploeg”: geschorste Nicky Hayen kijkt uit naar duel tegen stadsgenoot

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit in het spoor van de drie titelpretendenten. Vandaag spreken de trainers met de pers. Het nieuws,

Lees meer »

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Hier kan je terecht

Wie hulp nodig heeft met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte, kan op verschillende plaatsen en kanalen terecht. Dat kan in de meeste gevallen gratis. Vandaag kan je tussen 9 en 17 uur terecht in het callcenter van het Radio2 – consumentenprogramma ‘WinWin’. De experts van de FOD Financiën beantwoorden jouw vragen de hele dag lang op 078 35 34

Lees meer »

Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt: “Hij had zelfs even de intentie om te vertrekken”

Een veertiger uit Izegem bracht maandagavond een ware ravage aan langs de Ardooisestraat in Izegem. De man ramde met zijn BMW een geparkeerde auto, waarna ook nog een andere geparkeerde wagen en een woning in de brokken deelden. “We werden opgeschrikt door een enorme knal.”
The post Enorme ravage na ongeval in Izegem, waarbij bestuurder gewoon uit auto stapt:

Lees meer »

Studenten bezetten rectoraat UGent

Een twintigtal studenten bezet sinds vrijdagmorgen het rectoraat van de UGent. Voor de ingang plaatsten ze tentjes, de gevel werd beklad met rode verf. De universiteit heeft nog niet gereageerd.

Lees meer »

Nvidia de spade, Jensen het goudblokje

20:55 De grootste frustratie bij beleggers is momenteel het niet – of niet meer – bezitten van dat ene ultieme droomaandeel. Maar in de luwte bloeit een Belgisch-Deense AI-parel die meer deelt met Nvidia da…

Lees meer »

“Schandalig”: zowel Israël als Hamas niet te spreken over mogelijk aanhoudingsbevel door Internationaal Strafhof

Zowel Israël als terreurorganisatie Hamas zijn niet te spreken over de mogelijke uitvaardiging van een arrestatiebevel tegen Israëlisch premier Netanyahu en de Hamas-top. De aanklager van het Internationaal Gerechtshof heeft naar eigen zeggen voldoende bewijs verzameld om hen te vervolgen voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Israël wil nu een speciaal comité oprichten om dat aan te vechten.

Lees meer »