Khattabi dient klacht in tegen Zwitserse privéspionnen uit Abu Dhabi Secrets-onderzoek

Honderden Europeanen zijn onterecht op watchlists beland die Zwitserse privéspionnen opstelden voor de Verenigde Arabische Emiraten. Een van de doelwitten was minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo), die een klacht heeft ingediend tegen het betrokken inlichtingenbedrijf.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets dom ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Boetes voor KV Oostende en makelaar Ingo Haspel wegens ongeldig contract

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) heeft woensdag 9.000 euro boete opgelegd aan KV Oostende en de Duitse spelersmakelaar Ingo Haspel. Die kwam tussen bij de vrije transfer van Nick Bätzner van Stuttgart naar de Kustboys, maar was op dat moment nog niet officieel aangesloten bij de KBVB als makelaar.
The post Boetes voor KV Oostende en makelaar

Lees meer »

INTERVIEW. Chris Van den Wyngaert was 18 jaar rechter in Den Haag: “Begin van bewijs dat Israël aan verkeerde kant van geschiedenis staat”

Christine ‘Chris’ Van den Wyngaert (72) zetelde achttien jaar als rechter in Den Haag. Haar collega’s beslissen nu of Israëlisch premier Benjamin Netanyahu het rijtje vervoegt van notoire oorlogsmisdadigers, want de aanklager van het Internationaal Strafhof vraagt voor hem een arrestatiebevel. Loopt Netanyahu écht het risico om achter de tralies te belanden? “Door dit werk begin je te twijfelen aan

Lees meer »

Duitse jongeren gebruiken liedje Gigi D’Agostino voor racistische teksten: “Walgelijk en onaanvaardbaar”

In Duitsland is grote ophef ontstaan rond het nummer ‘L’Amour Toujours’ van de Italiaanse dj Gigi D’Agostino. In een filmpje brallen Duitse jongeren racistische teksten op de wijs van het liedje, en dat is niet voor het eerst. Nadat eerder verschillende politieke kopstukken hun afschuw erover uitspraken, vindt nu ook de dj zelf het tijd om te reageren.

Lees meer »

Metaaldieven maken misbruik van overstromingen in Voeren, maar probleem is niet nieuw: “Overstromingen hebben alles in stroomversnelling gebracht”

In Voeren maken metaaldieven misbruik van de overstromingen en stelen oud ijzer uit woningen en op straat. Intussen kon er een verdachte gearresteerd worden, maar metaaldieven zijn al veel langer een probleem in de gemeente. "De overstromingen hebben het probleem erger gemaakt", zegt Alain Stas, korpschef van politiezone Voeren.

Lees meer »

Voetgangers lopen hoger risico om door elektrische auto aangereden te worden dan door wagen met verbrandingsmotor

Volgens een Britse studie lopen voetgangers een hoger risico op ongevallen bij elektrische auto’s dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Volgens data uit het VK hebben voetgangers twee keer zoveel kans om aangereden te worden door elektrische of hybride voertuigen dan door benzine- of dieselvoertuigen. In stedelijke omgevingen is die kans zelfs drie keer zo groot.

Lees meer »

3-0! Atalanta wint Europa League van ‘ongeslagen’ Bayer Leverkusen

De Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo heeft de finale van de Europa League gewonnen. De ploeg versloeg het Duitse Bayer Leverkusen – dat dit seizoen nog in geen enkele competitie verloren had – met een verpletterende 3-0. Rode Duivel Charles De Ketelaere deelde mee in de feestvreugde. Lees er meer over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest”

In Oostkerke, een deelgemeente van Damme, is zondagmorgen een grote kraan omgekanteld ter hoogte van de Sifonbrug. De kraan werd ingeschakeld voor publicitaire doeleinden in het kader van de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon, een organisatie van de vzw Tridam.
The post Kraan kantelt om langs parcours van triatlon in Damme: “Nooit echt gevaar geweest” appeared

Lees meer »