Israël laat 150 Palestijnse gevangenen vrij: “Gefolterd tijdens hun gevangenschap”

Israël heeft ongeveer 150 Palestijnse gevangenen vrijgelaten die tijdens het Israëlische militaire offensief gevangengenomen waren. Dat melden de autoriteiten in de Gazastrook, die nog beweren dat de vrijgelatenen zijn gefolterd tijdens hun gevangenschap.

 

Meer krantenkoppen in België

Blijft Nicky Hayen trainer van Club Brugge? “We zitten vandaag samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »

Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.
The post Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds” appeared first on

Lees meer »

“Ik zie haar echt graag!”: oud-bloemist Jozef (92) in de wolken na bezoek van zijn ‘muze’ Hilde Crevits

Maandag 27 mei was een bijzonder mooie dag voor Jozef Robesyn (92), een oud bloemist uit Sint-Andries. Vlaams minister Hilde Crevits, die hij naar eigen zeggen ‘erg graag ziet’, kwam bij hem op bezoek in het rusthuis. De minister neemt wat gas terug wegens gezondheidsproblemen van haar moeder, maar maakte toch graag tijd voor een babbeltje.
The post “Ik

Lees meer »

“Zal de nieuwe baas van het Katholiek Onderwijs bijten zoals de vorige?”

Katholiek Onderwijs Vlaanderen krijgt een nieuwe baas. Een bekend gezicht: oud-kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Naar eigen zeggen wil hij “rust brengen” in het onderwijs. Dat zal nodig zijn, want de problemen zijn niet meer bij te houden, toch worden mogelijke oplossingen veel te snel afgewezen. Zelfs het zeer interessante rapport van de commissie van wijzen dat het lerarenberoep wil moderniseren, lokte

Lees meer »

Mede met dank aan opvallende Doku: Rode Duivel behoedt dat dronken Grealish van bus valt tijdens titelviering

Ondanks het verlies in de FA Cup tegen Manchester United een dag eerder, toch feest bij Manchester City gisteren. De vierde landstitel op rij – uniek in de Engelse voetbalgeschiedenis – moest gevierd worden. En dan treedt Jack Grealish natuurlijk op het voorplan. Feestvierder bij uitstek. Gelukkig was er onder meer Jérémy Doku, ironisch genoeg de speler die hem het

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

Godelieve verblijft al tien jaar in Aksent te Lendelede

Godelieve Lannoo (93) verblijft al tien jaar in woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat. “Dit is uitzonderlijk”, zeggen Lore en Fien van het animatieteam van De Notelaer. “Godelieve werd in Oostrozebeke geboren als jongste van een groot gezin. In 1958 trouwde ze met Michiel Provoost, die ze leerde kennen op een dansavond. Michiel is al overleden.
The post Godelieve verblijft

Lees meer »