Israël laat 150 Palestijnse gevangenen vrij: “Gefolterd tijdens hun gevangenschap”

Israël heeft ongeveer 150 Palestijnse gevangenen vrijgelaten die tijdens het Israëlische militaire offensief gevangengenomen waren. Dat melden de autoriteiten in de Gazastrook, die nog beweren dat de vrijgelatenen zijn gefolterd tijdens hun gevangenschap.

 

Meer krantenkoppen in België

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem

Dennis Bels (34) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker van het Vlaams Belang. Hij is sinds 2020 partijvoorzitter van de lokale afdeling. Dennis is van opleiding historicus en godsdienstwetenschapper.
The post Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

7 miljoen flitsboetes vorig jaar, maar deze Vlamingen kregen er nog nooit één: “Haastige chauffeur duwde me zelfs eens tussen twee vrachtwagens”

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna zeven miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Twee van hen vertellen waarom ze zich steeds nauwgezet aan de snelheidslimieten houden, hoe ze dat voor elkaar krijgen en – vooral – hoe de andere chauffeurs daarop reageren.

Lees meer »

Al 15 jaar hun vakantie-oase aan de Franse westkust: Île d’Yeu, het eiland waar Filip en Mathilde thuiskomen

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »

Mysterieuze video die nog niémand zag, houdt beste vrouwelijke Britse olympiër weg uit Parijs: “Ik maakte een inschattingsfout”

Een video die nog niemand gezien heeft, zet Groot-Brittannië op zijn kop. Paardrijdster en drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) heeft zich met een statement op Instagram teruggetrokken van deelname aan de Olympische Spelen. De reden? Een oude video waarin ze “een inschattingsfout” maakt die is opgedoken. De beelden zijn echter nergens terug te vinden.

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »