Investeringsgroep CVC trapt langverwachte beursgang af

10:51 De investeringsgroep CVC Capital Partners wil bij haar beursgang in Amsterdam zeker 1,25 miljard euro ophalen. Het gaat om een van de grootste Europese beursintroducties van het jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Steun het dierenasiel met een tattoo

Tattoozaak Cirusso Art uit Menen pakt uit met een opmerkelijke en hartverwarmende actie. Op 15 juni kan iedereen er zich een tattoo laten zetten, voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst van die dag gaat integraal naar het dierenasiel De Knuffelpootjes.
The post Steun het dierenasiel met een tattoo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe school buitengewoon onderwijs Ronse: “Voor kinderen die nood hebben aan gezinsomgeving”

In Ronse komt een nieuwe school voor 30 kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Een leegstaand gebouw op het terrein van multifunctioneel centrum (MFC) Heynsdaele wordt daarvoor verbouwd. Het was de vraag van Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde om daar zo’n school te zetten, omdat kinderen dikwijls nood hebben aan een stabiele gezinsomgeving. "En Heynsdaele kan die bieden buiten de schooluren", zo luidt

Lees meer »

“Ik lag 25 meter diep in ravijn”: paniek in Giro wanneer verschillende ploegen na zware val op zoek gaan naar Jenthe Biermans

Jenthe Biermans (28) beleefde in de vijftiende rit van de Giro even de schrik van zijn leven. De Belg van Arkéa-B&B Hotels crashte in de koninginnenrit in de afdaling van de Mortirolo-pas in een ravijn en viel 25 meter diep. Vier ploegen kwamen hem meteen zoeken. “Ze vonden me niet direct. Het was even vol paniek.” Als bij wonder bereikte

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ is het niet eens met uitslag en wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de tranen, dit is

Lees meer »

“Ik snap niet hoe ze hun kinderen nog in de ogen durven kijken”: Belg (17) sleept TotalEnergies voor de rechter

De 17-jarige Benjamin Van Bunderen Robberechts daagt samen met zeven andere klimaatslachtoffers de top van oliebedrijf TotalEnergies voor de rechter voor onder meer doodslag. De Belgische activist verloor in 2021 zijn 15-jarige vriendin tijdens de watersnood in Wallonië en zet sindsdien zijn schouders onder het wereldwijde klimaatprotest. “Het is nog niet te laat.”

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »