Instituut voor Tropische Geneeskunde verwacht opnieuw veel consultaties: “Wacht niet om je reisvaccinatie in te plannen”

De reiskliniek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen roept op om op tijd na te kijken welke reisvaccins je nodig hebt. Het instituut verwacht tussen april en augustus opnieuw een piek in het aantal consultaties. Om lange wachttijden te vermijden, boek je je afspraak best op tijd in. 

Meer krantenkoppen in België

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met pionier borstkliniek Kristien Paridaens: “Ook al heb je kanker, je mag de hoop niet opgeven”

De Stichting tegen Kanker bestaat 100 jaar en riep een ‘Team Hope’ in het leven, met daarin hulpverleners die de patiënten hoop geven. Een van de ambassadeurs is Kristien Paridaens (53), zorgconsulent senologie in het AZ Oostende. Kristien was de eerste borstverpleegkundige in Vlaanderen en is een pionier van de borstkliniek in Oostende. “Ik begeleid patiënten door hun hele behandeling

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Briljanten huwelijksgeluk

Op zaterdag 11 mei werd het briljanten koppel Gabriëlla Lebon en Hubert Vergote door schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes in Koers ontvangen. Ze trouwden 65 jaar geleden op 15 mei 1959 in het stadhuis van Roeselare. Toenmalig schepen van Burgerlijke Stand Albert Biesbrouck bezegelde hun huwelijk.
The post Briljanten huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in tweede tijdrit, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »