Hulplijn 1712 lanceert campagne over geweld tussen broers en zussen: “Er is nog veel schaamte”

Broertjes en zusjes die eens ruziemaken, dat is niet abnormaal, toch? Maar wanneer wordt het grensoverschrijdend gedrag en gaat dergelijk huiselijk geweld écht te ver? Hulplijn 1712 start een campagne. “Er is nog heel veel schaamte om daarover te praten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

Snelle, maar gevaarlijke fatbike ook bij ons steeds populairder: “In minder dan 20 seconden drijf je de snelheid op tot 50 per uur”

In Nederland spreken ze al van een ‘plaag’. Maar ook bij ons duikt de stoere elektrische fatbike almaar meer op in het straatbeeld. Wat maakt de coole fiets met dikke banden die er als een brommer uitziet bij de jeugd écht zo populair, en gevaarlijk? En moeten we ons, na de e-step, ook over de fatbike in Vlaanderen zorgen maken?

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

Het liefdesparcours van Hugo Sigal: “Nicole wilde niet dat ik alleen zou blijven,maar in mijn hart is er geen plek voor een andere vrouw”

In de ‘Story’-reeks ‘Het liefdesparcours’ tonen BV’s zich van hun meest kwetsbare, krachtigste kant. Met het hart op de tong delen ze de inzichten en lessen die het kronkelende pad van de liefde met zich meebracht. Deze week is het de beurt aan Hugo Sigal (76), die openhartig vertelt over zijn grote liefde Nicole. Van het prille begin over hun

Lees meer »

Vier mannen in de cel voor drugshandel vanuit pand in De Panne

Vier mannen zitten sinds eind vorige week in de cel voor hun betrokkenheid bij de drugshandel vanuit een pand in De Panne. De vier, mannen van 18, 18, 22 en 58 jaar, werden op verschillende tijdstippen opgepakt. In het huis werd cocaïne, cannabis en een grote som cash geld gevonden.
The post Vier mannen in de cel voor drugshandel

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

“Olympische Spelen blijven toch het summum”: kersvers Sporza-hoofdredacteur Thomas Swannet (48) geniet van unieke sportzomer

Net als exact 100 jaar geleden is Parijs opnieuw dé plek waar de beste atleten ter wereld samenkomen om het op te nemen tegen elkaar. Ook op de redactie van Sporza werd halsreikend uitgekeken naar deze Olympische Spelen. Sinds kort ligt de leiding van Sporza in handen van Thomas Swannet (48), met roots in Roeselare.
The post “Olympische Spelen

Lees meer »

Plan voor uitbreiding Duitse snelweg naar tien rijstroken zet kwaad bloed: “Volslagen idioot”

Een voorstel om een groot deel van de snelweg A5 in de buurt van Frankfurt uit te breiden tot tien rijstroken heeft een fel debat ontketend. Critici serveren het plan af als een “gedrocht” dat de milieuvervuiling en geluidsoverlast zal verergeren, terwijl voorstanders beweren dat de uitbreiding net essentieel is om de toekomstige toename van het verkeer in goede banen

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »