Hulplijn 1712 lanceert campagne over geweld tussen broers en zussen: “Er is nog veel schaamte”

Broertjes en zusjes die eens ruziemaken, dat is niet abnormaal, toch? Maar wanneer wordt het grensoverschrijdend gedrag en gaat dergelijk huiselijk geweld écht te ver? Hulplijn 1712 start een campagne. “Er is nog heel veel schaamte om daarover te praten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Van Nistelrooij en Geraerts op trainershortlist van Racing Genk

Racing Genk hoopt binnen nu en twee weken zijn nieuwe hoofdtrainer te kunnen voorstellen. Inmiddels is de shortlist van de Limburgers bekend. Behalve de reeds genoemde Thorsten Fink (STVV) zijn ook Ruud van Nistelrooij, Karel Geraerts (Schalke) en Johan Van Rumst, die lang T2 was onder Philippe Clement, in beeld om Wouter Vrancken op te volgen.

Lees meer »

Koppel valt in water bij aanleggen van boot in Nieuwpoort

Een man en een vrouw zijn maandagmiddag in het water gesukkeld tijdens het aanleggen van een boot aan de kade in Nieuwpoort. De hulpdiensten met duikers werden massaal opgeroepen, maar een stadsarbeider die snel ter plaatse was kon hen met hulp van twee ambulanciers snel op het droge krijgen.
The post Koppel valt in water bij aanleggen van boot

Lees meer »

“Gelukkig heeft Sien Eggers mij dat nooit kwalijk genomen”: de strafste verhalen over ‘Het eiland’

De acteurs van de legendarische reeks ‘Het eiland’ hebben goed nieuws: er komt een speciale reüniespecial naar aanleiding van de twintigste verjaardag. ‘Dag Allemaal’ brengt de hoofdrolspelers van toen nu al samen voor de strafste anekdotes over de cultserie. Van je beha opvullen met herenkousen tot een pijnlijke grimas die maar niet wilde verdwijnen. “Het was pure anarchie op de

Lees meer »

Paus Franciscus beschuldigd van homofobe opmerking tijdens besloten vergadering met bisschoppen

Paus Franciscus wordt ervan beschuldigd een homofobe opmerking te hebben gemaakt tijdens een besloten vergadering met Italiaanse bisschoppen. Dat schrijven 2 Italiaanse kranten, La Repubblica en Corriere della Sera. Volgens bronnen zou de 87-jarige paus tijdens de vergadering gezegd hebben geen homoseksuele mannen toe te laten tot de priesteropleiding, ook niet als ze zich aan het celibaat houden.

Lees meer »

Provinciedomein Tillegembos in Brugge wordt uitgebreid

In Brugge wordt het provinciedomein Tillegembos uitgebreid. Er komt 11 hectare bij, dat komt overeen met zo’n 15 voetbalvelden. Het grootste deel wordt bos, de rest wordt ingevuld met bloemen, grasland en poelen. Het is de bedoeling om deze winter al extra bomen te planten. De aankoop moet nog goedgekeurd worden op de provincieraad.

Lees meer »