Hoe zal Israël reageren op Iraanse raketaanval? “Mijn vrees is dat één of meer groeperingen het zot in hun kop krijgen”, zegt kolonel Housen

De zenuwen in het Midden-Oosten staan strakker gespannen dan ooit, na de ongeziene raketaanval van Iran op aartsvijand Israël. Volgens expert oorlogstactiek Roger Housen heeft Israël drie opties om te reageren, maar loert daarnaast nog een niéuw gevaar op escalatie in de regio. “Er zal pingpong gespeeld worden, maar aan weerszijden met de handrem op.” 

Meer krantenkoppen in België

Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak.

Lees meer »

Steeds meer jongeren vapen, zelfs in lagere school. Kankerprof: “E-sigaretten met de smaak van pannenkoeken, suikerspin of gummibeertjes”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

Martin Svrcek wint na korte solo Gullegem Koerse voor Yves Lampaert

Martin Svrcek (Soudal Quick-Step) heeft dinsdag de 80e editie van Gullegem Koerse, met start en aankomst na 171 kilometer of zeventien ronden in Gullegem, gewonnen. De 21-jarige Slovaak trok in deze profwedstrijd op de nationale kalender met nog vier kilometer te rijden in de aanval uit een kopgroep met zes. Hij liet respectievelijk zijn teamgenoot Yves Lampaert en Lionel Taminiaux

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival

VBS Wij-land en de ouderraad slaan de handen in elkaar om een festival te organiseren. “Het is de bedoeling het hele dorp te betrekken bij het festival.”
The post Wij-Land Nieuwkapelle organiseert een festival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede

In de gemeente Moorslede staan voortaan 58 slimme vuilnisbakken. Die bevatten allemaal een sensor waardoor de gemeentemedewerkers kunnen zien of de vuilnisbak al dan niet vol is. “Met dit systeem kunnen we veel tijd en brandstof besparen”, aldus schepen van milieu Sherley Beernaert (STERK).
The post Slimme vuilnisbakken geven zelf aan als ze vol zijn in Moorslede appeared first

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Macron en Scholz: “Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen”, Poetin dreigt in dat geval met “zware gevolgen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België belooft tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De Croo wil dit jaar al de eerste toestellen sturen. Ondertussen dreigt Poetin met

Lees meer »

Koen Wauters doet minder toffe ontdekking bij ‘Sing again’-collega Julie Van den Steen: “Het hoeft niets te betekenen, maar het is raar”

Negen kandidaten konden na enkele spannende rondes doorstoten naar de finale van ‘Sing again’. De jury kende in de halve finale de drie duo’s Marjolein en Chris, Bert en Esther, en Luka en Justin al direct een ticket naar de finale toe. Voor de overige drie duo’s werd telkens één persoon gered door het publiek in de studio. Daardoor wisten

Lees meer »

Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.
The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thaise masseuse vrijgesproken voor oplichting: “Geen sprake van misbruik van vertrouwen”

Een Thaise masseuse is in beroep vrijgesproken voor de oplichting van een verliefde klant. Y.P. zou de man liefst 107.000 euro hebben ontfutseld om “haar familie te helpen”. “Met de nodige zoentjes zei ze dat ze elke cent zou terugbetalen.” Maar volgens het hof is er geen sprake van oplichting.
The post Thaise masseuse vrijgesproken voor oplichting: “Geen sprake

Lees meer »