‘Het medialandschap van vandaag is vies en vuil. De shit die kinderen binnenkrijgen, is vaak zeer hard, luid, gewelddadig en negatief’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

ANALYSE. “‘Als je wint heb je vrienden’, zong Herman Brood. Van Grieken vindt er geen”

“Met alleen maar een klinkende overwinning moet het Vlaams Belang zich weer vijf jaar beperken tot haar zweepfunctie vanaf de zijlijn. Tom Van Griekens uitgesproken ambitie is meebesturen, dus is een partner nodig”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Hij noemt het Nederlandse experiment inspirerend voor Belgische politici, om na 9 juni “langs onbetreden paden” een regering te vormen.

Lees meer »

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »

Polé Polé brengt zomerse sfeer naar Kortrijk tijdens Sinksen 2024: “Veel aandacht besteed aan beleving”

Het Schouwburgplein in Kortrijk is deze dagen getransformeerd tot een tropisch paradijs voor Polé Polé, dat dit jaar wederom deel uitmaakt van de festiviteiten rond Sinksen 2024. Het evenement, dat vandaag van start ging, duurt nog tot en met maandagavond en belooft een unieke mix van zomerse muziek, sfeervolle decoraties en een levendige ambiance.
The post Polé Polé brengt

Lees meer »

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »