Het extra wapen van Anderlecht in de titelstrijd: “Amuzu tovert altijd een glimlach op mijn gezicht”

Francis Amuzu (24) werd matchwinnaar tegen Union. Een zeldzaam hoogtepunt in een door blessures geteisterd seizoen voor ‘Ciske’. Anderlecht heeft er net op tijd een extra wapen bij. “Als ik iemand een doelpuntje gunde, dan was het Amuzu wel”, zei Brian Riemer. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken”

“Wel een minuut lang.” Zo lang greep en neep een 30-jarige vrouw uit Menen haar Spaanse ex-vriend in de ballen. Beiden moesten zich woensdag voor familiaal geweld voor de rechter in Kortrijk verantwoorden. De ex daagde niet op, de vrouw vroeg de vrijspraak.
The post Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken” appeared first

Lees meer »

Heidi verlaat na 41 jaar het SNT

Donderdag 16 mei is een dag die Heidi Vermeersch (62) niet snel zal vergeten. Het was namelijk de laatste dag dat ze voor de klas stond in het Centrum voor volwassenenonderwijs SNT, na een carrière van 41 jaar als lerares Engels.
The post Heidi verlaat na 41 jaar het SNT appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter gaat undercover bij voedingscoaches: “Darmproblemen? Dan maken we even een scan van uw hand”

Een paar kilo te zwaar, maag- en darmproblemen of slechte eetgewoontes. Steeds vaker komen mensen die daarmee worstelen bij een voedingscoach terecht. Maar hoe betrouwbaar zijn die? Hoeveel kosten ze? En leveren ze echt resultaten op? Onze reporter ging undercover op consultatie bij vijf willekeurige coaches en legde hun advies voor aan experts. “Pas op: hier kan je serieuze eetstoornissen

Lees meer »

België geeft opnieuw meer subsidies voor fossiele brandstoffen na jarenlange daling

België gaf in 2021 15,5 miljard euro uit aan directe en indirecte subsidies voor fossiele brandstoffen zoals aardgas, diesel, stookolie en kerosine. Dat blijkt uit een doorrekening van de federale overheidsdiensten Financiën en Leefmilieu. Daarmee komt een einde aan een jarenlange daling van die subsidies. Enkele opvallende kostenposten zijn de gunstige regimes voor aardgas, tankkaarten en bedrijfswagens.

Lees meer »

Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage ‘Nonkel Willy’ voor Cercle

Hoewel hij sinds kort met Sporting Hasselt zélf een voetbalclub in handen heeft, gaat acteur Rik Verheye zondag minstens even hard supporteren voor Club Brugge, dat aanspraak maakt op de titel. “Cercle zal zich niet laten ingraven, maar Club gaat vol voor de overwinning!”
The post Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage

Lees meer »

KIJK – Man steelt op klaarlichte dag verlichting bij swingersclub Pourquoi Pas, uitbater deelt beelden op sociale media: “We zijn het beu”

Vorige week kreeg de Harelbeekse swingersclub Pourquoi Pas te maken met een wel erg bizarre diefstal. Een fietser hield er halt aan het grote spandoek en stal op klaarlichte dag de verlichting. De uitbaters plaatsten de beelden op sociale media, met een duidelijke boodschap. “We zijn het beu, geniet van je nieuwe faam!”
The post KIJK – Man steelt

Lees meer »

Leuke eerste Lokalentocht Torhout laat jeugdbewegingsleid(st)ers kennismaken met elkaars onderdak

De stedelijke jeugddienst en jeugdraad hebben de handen in elkaar geslagen om voor de plaatselijke jeugdbewegingen voor het eerst een Lokalentocht te organiseren. Het idee kwam van jeugdconsulent Brecht Colpaert. Het ging om een avondlijke fietstocht waarbij alle jeugdlokalen werden aangedaan en er bij elke stop een hapje, een drankje en een streep muziek voorzien
The post Leuke eerste

Lees meer »

Djokovic schuift één man naar voren: “Als je over Roland Garros praat en Nadal doet mee, dan is hij altijd de favoriet voor mij”

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Op dit moment zijn de groten zich al aan het opwarmen in Parijs, terwijl anderen via de kwalificaties nog op de hoofdtabel proberen te geraken. Zo ook twee Belgen: Zizou Bergs en Joris De Loore. Zij komen elkaar tegen in de volgende ronde. Volg de belangrijkste

Lees meer »