Fabien Neretse, die in ons land werd veroordeeld voor zijn rol in Rwandese genocide, overleden op 75-jarige leeftijd

Fabien Neretse, die in december 2019 door het Brusselse hof van assisen tot 25 jaar cel werd veroordeeld voor zijn rol in de Rwandese genocide, is vorige woensdag overleden. Dat heeft zijn advocaat, Jean Flamme, maandag bevestigd. Neretse stierf in het ziekenhuis naar waar hij vanuit de gevangenis was overgebracht. Hij werd 75. Zijn begrafenis vindt woensdag in Frankrijk plaats.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

“Desnoods moeten we het leger inzetten aan de kust”:lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse (Vooruit) over hun prioriteiten voor de verkiezingen

De prioriteit van Vlaams Belang is duidelijk: meer geld voor West-Vlaanderen en minder geld voor Antwerpen. Of het nu over mobiliteit gaat, over veiligheid of over migratie: dat is waar lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse telkens op hameren. Dat klinkt natuurlijk lekker, maar de vraag is of ze dat verkocht krijgen op hun Antwerpse hoofdkwartier …
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom

Op zaterdag 18 mei werden de nieuwe inwoners van Veurne verwelkomd tijdens een onthaalmoment in de raadszaal van het stadskantoor De Seylsteen op de Sint-Denisplaats.
The post Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »