“Er kwamen maar 10 spelers meer naar de training”: T1 Lenz Leclercq (Rekkem Sport) gooit handdoek in de ring

Rekkem Sport is met een voorlopige veertiende plaats in de stand niet aan zijn beste seizoen bezig. De groen-witten verloren vorige speeldag met 5-1 op FC Houthem. Meteen na de wedstrijd gooide T1 Lenz Leclercq de handdoek in de groen-witte ring. Voorzitter Mathy Vanhuylenbrouck en sportief verantwoordelijke Stijn Camelbeke moeten op zoek naar een vervanger.

De nederlaag op Houthem was er blijkbaar te veel aan. Meteen na de verloren match maakte Lenz Leclercq een einde aan de samenwerking met Rekkem Sport. “Met verliezen heb ik geen probleem”, zegt Lenz Leclercq. “Maar het moet toch een beetje serieus blijven. De reden voor mijn ontslag is simpel. In dergelijke omstandigheden is het voor mij onmogelijk om op die manier verder te werken. Op training kwamen de voorbije weken nauwelijks nog 10 spelers opdagen. En dit voor de eerste ploeg en de beloften. Alle redenen zijn blijkbaar goed genoeg om niet te moeten trainen.”

“Het is voor mij onmogelijk om zo resultaten neer te zetten”

“De mannen die wel komen trainen, kunnen dan niet spelen in het weekend omdat ze andere verplichtingen hebben. Iemand moet mee met de Chiro of trekt op kamp met de scouts. Anderen gaan kijken naar KVK Kortrtijk of de Ronde van Vlaanderen. Jongens die wel nog bezeten zijn met de juiste mentaliteit, moeten dan soms twee wedstrijden spelen omdat anderen er met hun pet naar gooien. Kortom, op die manier is het onmogelijk om resultaten neer te zetten. Ik hield me de voorbije weken sterk met de transfers die ik voor volgend seizoen al gedaan heb. Sommige vinden die manier van werken misschien normaal. Maar voor mij stopt het hier. Jammer, want toen ik voor Rekkem tekende had ik iets anders en beter voor ogen”, besluit Lenz Leclercq.

Op zoek naar nieuwe trainer

Bij Rekkem Sport reageren ze gelaten op het ontslag van Lenz Leclercq. “We betreuren zijn beslissing, maar hebben er respect voor”, zegt voorzitter Mathy Vanhuylenbrouck. “Ook wij hadden op betere resultaten gehoopt. Tot het eind van het seizoen, er zijn nog amper twee wedstrijden, zal Stijn Camelbeke in samenwerking met Jens Claerhout voorlopig de sportieve touwtjes in handen nemen. Ondertussen zullen we uitkijken naar een nieuwe trainer. Als iemand zich geroepen voelt om met jonge gasten te werken, mag hij zich altijd kandidaat stellen.”

The post “Er kwamen maar 10 spelers meer naar de training”: T1 Lenz Leclercq (Rekkem Sport) gooit handdoek in de ring is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Oud-uitbaatster van café ‘t Molenhof in Kuurne overleden: “Tjorveline maakte zich erg geliefd”

In Brugge is Tjorveline Snauwaert op Hemelvaartdag 9 mei heel onverwacht door hartfalen thuis overleden. Ze woonde er pas enkele maanden met haar partner Christophe Van Yper. Ze was vooral bekend en geliefd in Kuurne, waar ze tot 2019 café ‘t Molenhof in de Sint-Michielsweg op Sint-Pieter heeft uitgebaat. Tjorveline werd 42 jaar.
The post Oud-uitbaatster van café ‘t

Lees meer »

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

Will Smith over I Am Legend 2: “Het ziet er goed uit”

Will Smith heeft een update gegeven over het vervolg op de film I Am Legend uit 2007. Tijdens een persconferentie heeft de acteur laten weten onlangs een aantal weken door te hebben gebracht met Michael B. Jordan, die ook in het vervolg zal spelen, en “dat het er goed uitziet”.

Lees meer »

Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift”

Zaterdag 22 juni nadert met rasse schreden en het belooft een topeditie van de 20ste Triatlon Brugge te worden. Pakweg 2.000 deelnemers van onervaren, recreatief tot competitief en zowel individuele triatleten als trio’s zullen aan de start verschijnen.
The post Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is voor Oekraïne!”: Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »

Nachtshift X K-Town Dub Club aan Skatebowl in Kortrijk lokt heel wat fans van drum and bass

Zaterdagnamiddag en -avond was er tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk met Nachtshift X K-Town Dub Club aan de Skatebowl langs de Leie een teruggaan naar de vaste waarden van drum and bass. De headliner was John B uit Groot-Brittannië, de grondlegger van de internationale drum and bass scene. Daarnaast kwamen ook bekende Belgische artiesten aan bod zoals D-Convict en Dav-I.<br

Lees meer »