Een unieke zaak, met Donald Trump in de hoofdrol, maar de kiezer is al afgehaakt: ‘Waar is iedereen?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge

‘Stadion, stadion’. Met die woorden riepen Clubsupporters ‘boe’ op de Markt in Brugge, toen burgemeester Dirk De fauw de spelers feliciteerde met hun negentiende titel. Het was de enige smet tijdens de kampioenenviering maandagavond die door duizenden supporters bijgewoond werd.
The post Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stedelijke sportraad wil nieuw sportcomplex op locatie oude tribune: “Sportstadion heeft facelift nodig”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de stedelijke sportraad een visietekst waarin het adviesorgaan aangeeft hoe het sportlandschap er zou moeten uitzien in de nabije en de verre toekomst. Met prioritair twee projecten: de ingebruikname van een nieuw zwembad én de bouw van een modern sportcomplex op de plaats van de oude tribune op het sportstadion Benny Vansteelant.

Lees meer »

Joost Klein luidkeels tijdens optreden in Canada: “F*ck Eurovision”

Joost Klein heeft zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival achter de rug. De artiest speelde zondag op een festival in het Canadese Vancouver en ook daar bleek het publiek bekend met zijn hit Europapa, zo is te zien op beelden op sociale media. Opmerkelijk is dat, ondanks dat Joost zich tot nu toe heeft stilgehouden over het incident

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze woont in Singapore, maar toch wint Emilie ‘Junior Bake Off’ in Vlaanderen: “De zotste zomer van mijn leven”

“Mijn ouders wisten aanvankelijk niet dat ik me had ingeschreven.” En dat hun dochter ook ‘Junior Bake Off’ zou winnen, was al helemaal een verrassing voor de mama en papa van Emilie. Hun vijftienjarige bakster kaapte, na een spectaculaire feesttaart, de overwinning weg in het vierde seizoen. Van een programma dat ze tot voor kort niet eens kende, want de

Lees meer »

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »

Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen”

Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits zetten mee hun schouders onder Boeta, de vzw van Pieter De Mol 2018 Delanoy. “We proberen jongeren in Kaapstad een hoopvolle toekomst te geven”, klinkt het.
The post Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof in Avelgem: “Opbrengst gaat integraal naar Ubuntu”

Op zondag 2 juni om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd op de opening van de expositie Trouvailles van de kunstenares Sabine Sulmon (67) bij hoevekaffee Het Ganzenhof in de Bosstraat 2 in Avelgem. Haar werken zijn per opbod te koop, ook online. De opbrengst gaat naar Ubuntu.
The post Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof

Lees meer »

Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging”

Twee twintigers riskeren voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor hun aandeel in een brutale steekpartij in Oostende. Volgens parket was er sprake van een moordpoging.
The post Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opperrechter VS trekt zich niet terug uit zaken over Capitoolbestorming na omstreden vlaggen bij zijn huis

De hoge Amerikaanse rechter Samuel Alito weigert zich terug te trekken uit twee rechtszaken rond de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Dat was nochtans gevraagd door enkele Democratische parlementsleden omdat er bij huizen van Alito vlaggen wapperden die in verband worden gebracht met Trump. Alito is een van de zeven rechters van het Hooggerechtshof. Hij kwam in

Lees meer »

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »