Didier Reynders neemt onbetaald verlof uit Europese Commissie

Didier Reynders heeft verlof genomen uit de Europese Commissie om zich op de campagne voor zijn kandidatuur voor de functie van secretaris-generaal bij de Raad van Europa te concentreren. Zijn bevoegdheden binnen de Commissie gaan naar vicevoorzitter Vera Jourova.

 

Meer krantenkoppen in België

“De gedroomde locatie”: Lamett opent showroom en hoofdkantoor in Deerlijk

In het kader van de Flanders Flooring Days opende Lamett deze week haar gloednieuwe showroom, hoofdkantoor en Lamett Product Center. “Onze showroom staat voor 650 vierkante meter inspiratie, innovatie en sfeer”, stelt ceo Bruno Descamps. “Een plaats van verbinding en van plannen maken, ideaal om mensen en ideeën samen te brengen en uitzonderlijke interieurs te creëren met de beste en

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Sisters

06:00 Tenzij Frederik Delaplace weer ingrijpt in de programmatie staan we voor de eerste VRT-verkiezingsshow zonder Martine Tanghe. Tientallen moet ze er gepresenteerd hebben, veel lezers hebben nooit ander…

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.<br

Lees meer »

Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond

In Blankenberge zijn 18 procent van alle ondernemingen horecazaken. De horecasector maakt dan ook een belangrijk deel uit van het werkaanbod. Omdat vacatures voor de job van keukenmedewerker moeilijk ingevuld geraken, organiseerden VDAB, lokaal bestuur Blankenberge en Horeca Forma de mobiele opleiding keukenmedewerker.
The post Vijfde editie opleiding tot keukenmedewerker afgerond appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet bouwen in overstromingsgebied verboden worden?

De gemeente Voeren kreeg opnieuw te maken met zware overstromingen door onder meer de aanhoudende regen tijdens de afgelopen dagen. Door de klimaatverandering neemt het risico op overstromingen ook alleen maar toe. Daarmee rijst de vraag of er een verbod moet komen op het bouwen van woningen in overstromingsgebied.

Lees meer »