Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw

Twee Franse onderdanen, een man en een vrouw, moeten elke dertien maanden de cel in voor de gewelddadige diefstal in het appartement van aan 95-jarige vrouw. Die was thuis toen het duo haar woning binnendrong en verkocht een van de beklaagden een schop.

Op 1 december vorig jaar drongen de 29-jarige N.J. en de 18-jarige F.S. het appartement van een 95-jarige vrouw uit Zwevegem binnen. Ze doorzochten al haar kasten en probeerden juwelen te stelen. De bewoonster was op dat moment gewoon thuis en schopte een van de beklaagden.

Kompaan spoorloos

Vervolgens ging ze naar haar buurvrouw die al op het tumult afgekomen was. Die 73-jarige dame probeerde J. en S. de weg te versperren, maar kreeg een duw. Zij kon wel de politie verwittigen en de vrouw van het duo staande houden tot de die aankwamen. Bij de fouillering had ze nog juwelen van het slachtoffer op zak. Haar kompaan F.S. is tot op heden spoorloos en werd bij verstek veroordeeld.

Op het proces erkende de N.J. haar schuld al was het volgens haar wel het idee van F.S. om naar België te komen. “Het was een onbezonnen beslissing om mee te gaan”, aldus haar advocaat. “Mijn cliënt beseft dat de slachtoffers een hoge leeftijd hebben, ze was zelf erg onder de indruk van de feiten.”

The post Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

LIVE GAZA. Huis van Afgevaardigden in VS steunt voorstel voor wapenleveringen aan Israël – Spanje weigert toegang te verlenen aan schip met wapens voor Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

LIVE. Interpol stuurt ‘red notice’ uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië, 350 Franse speurders ingezet

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Onder hen maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie. Er is ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de

Lees meer »

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »