Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw

Twee Franse onderdanen, een man en een vrouw, moeten elke dertien maanden de cel in voor de gewelddadige diefstal in het appartement van aan 95-jarige vrouw. Die was thuis toen het duo haar woning binnendrong en verkocht een van de beklaagden een schop.

Op 1 december vorig jaar drongen de 29-jarige N.J. en de 18-jarige F.S. het appartement van een 95-jarige vrouw uit Zwevegem binnen. Ze doorzochten al haar kasten en probeerden juwelen te stelen. De bewoonster was op dat moment gewoon thuis en schopte een van de beklaagden.

Kompaan spoorloos

Vervolgens ging ze naar haar buurvrouw die al op het tumult afgekomen was. Die 73-jarige dame probeerde J. en S. de weg te versperren, maar kreeg een duw. Zij kon wel de politie verwittigen en de vrouw van het duo staande houden tot de die aankwamen. Bij de fouillering had ze nog juwelen van het slachtoffer op zak. Haar kompaan F.S. is tot op heden spoorloos en werd bij verstek veroordeeld.

Op het proces erkende de N.J. haar schuld al was het volgens haar wel het idee van F.S. om naar België te komen. “Het was een onbezonnen beslissing om mee te gaan”, aldus haar advocaat. “Mijn cliënt beseft dat de slachtoffers een hoge leeftijd hebben, ze was zelf erg onder de indruk van de feiten.”

The post Dertien maanden effectieve celstraf voor duo dat inbrak bij 95-jarige vrouw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor uitbreiding Mariënstede in Dadizele: “Er komt een nieuwbouw voor tien personen”

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een jaarlijkse investeringssteun toe van bijna 27.000 euro toe op lange termijn voor een nieuwbouw voor tien bewoners en voor de uitbreiding van de dagbestedingsruimtes voor Mariënstede in de Remi Dewittestraat in Dadizele. Mariënstede is een voorziening die volwassen personen met diverse handicaps ondersteuning biedt op het vlak van wonen

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »