De Notre-Dame herrijst, mede dankzij deze Vlamingen: “Niet onze grootste werf, wel de indrukwekkendste”

Precies vijf jaar geleden vernielde een brand de Notre-Dame in Parijs. Tegen 2024 zou de kathedraal uit haar as herrijzen, zo verzekerde de Franse president Emmanuel Macron. En hij lijkt gelijk te krijgen. In december volgt de langverwachte heropening. En die verrijzenis komt er mede dankzij enkele Vlamingen. “De natuursteen die we gebruikt hebben, is dezelfde als die van de Begijnhofkerk in Mechelen”, vertellen Tine (57) en Kim (33). 

Meer krantenkoppen in België

Winnaar Yves De Graef loopt 301 km in Doomkerkse ultraloopwedstrijd

Doomkerke beleefde vanaf vrijdagavond 20 uur de vierde ‘WUK M&M Backyard Ultra’ loopwedstrijd, waarbij zo’n honderd lopers dag en nacht lopen tot er nog één man overblijft. Na 45 ronden van 6,7 km langs de straten en bossen van Doomkerke won Yves De Graef (43) uit Mechelen. Hij liep in totaal 301 km en eindigde zondagnamiddag als laatste man om

Lees meer »

Goedkope elektrische auto van BYD dreigt Europese markt te ontregelen

De lancering op de Europese markt van een elektrische auto onder de 20.000 euro van het Chinese merk BYD, dreigt lokale constructeurs het gras voor de voeten weg te maaien. Toch pleit de sector niet voor invoerheffingen, zoals in de Verenigde Staten. "Wij denken niet dat protectionisme ons op de lange termijn een uitweg uit deze concurrentie zal bieden."

Lees meer »

Koksijde staat op 26 mei in voor 2 Belgische juniorenkampioenschappen: “Toch niet gewoon copy-paste”

Organiseren op automatische piloot? In Koksijde moeten ze dat kunnen want de badplaats heeft een rijke wielergeschiedenis. Op zondag 26 mei worden er twee nieuwe Belgische kampioenen gehuldigd. Koksijde vormt het decor van de nationale wegkampioenschappen voor meisjes en jongens junioren.
The post Koksijde staat op 26 mei in voor 2 Belgische juniorenkampioenschappen: “Toch niet gewoon copy-paste” appeared first

Lees meer »

Nanoi Van Wettere naar BK in Koksijde: “Hoop op felle koers”

Na een slechte generale repetitie komt vaak een sterke première. Nanoi Van Wettere was in de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde snel uitgeteld. De tweedejaarsjuniore uit Ieper waagt komende zondag in Koksijde haar kans op het BK.
The post Nanoi Van Wettere naar BK in Koksijde: “Hoop op felle koers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »