De Croo haalt alles uit de kast voor Marokkaanse deal: “Zijn hier niet om met vingertje te zwaaien”

Met vier collega-regeringsleden en een twintigtal captains of industry in zijn zog, gooit premier Alexander De Croo (Open VLD) gewicht in de schaal om de Belgisch-Marokkaanse relaties nieuw leven in te blazen. De discussies over migratie blijven grotendeels binnenskamers.

 

Meer krantenkoppen in België

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

Blijft Nicky Hayen trainer van Club Brugge? “We zitten vandaag samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »