Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden”

Vorig jaar, op dinsdag 18 april 2023, knipte gewezen burgemeester Ruth Vandenberghe het lint door tijdens de officiële opening van patron. in de Burgemeester Reynaertstraat. “Waarvan ik het meest heb genoten afgelopen jaar? Zien hoe de mensen zich hier amuseren”, zegt uitbater Ibn Demanet.

Het feestweekend ter ere van het éénjarig bestaan van patron. gaat in op vrijdag 19 april. Zoals gewoonlijk is het café open om 16 uur, maar vanaf 18 uur krijgen de aanwezigen een traktatie. “Het wordt een melodieuze avond vol dj’s en plezier. Vrijdag komt dj VLR en dj Vold, zaterdag dj Joeri R en dj El Siempatico, de gewezen uitbater van De Zunne. Afsluiten doen we met dj Tornnss met een techo set.” Het feestweekend wordt mede mogelijk gemaakt door partners Anne Marie Sanchez en Joven Deremeaux, gekend van de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio.

“Het is voor mij heel leuk om het verloop doorheen de avond te zien. Van rustig samenzijn, tot feest!”

“Vrijdag feesten we door tot 4 uur, maar zaterdag mag het uitlopen. Tot ze er genoeg van hebben”, glimlacht Ibn. Zaterdag zal patron. opnieuw open zijn om 16 uur en krijgt iedereen opnieuw een drankje en een hapje op de zaak. “Zondagnamiddag kunnen we, hoop ik, op het gemak uitbollen (lacht). Patron. ging van een sfeer- en danscafé naar een feest- en danscafé. Het is voor mij heel leuk om het verloop doorheen de avond te zien. Van rustig samenzijn, tot feest! Twee weken voor mijn verjaardag, op zaterdag 2 maart, zijn ze voor het eerst op de toog beginnen dansen. Dat zal me altijd bijblijven. Fantastisch moment. Ik geniet daar enorm van mee. Daarnaast is er in patron. ook nog steeds plaats voor Akoestische Woensdagen. Dat wil ik blijven doortrekken en naar de zomer meer buiten organiseren op de koer. De overkapping gaat opnieuw weg.”

Ibn kijkt terug op een mooi beginjaar. “Ik ben heel tevreden met de opkomst en intussen heeft patron. een vast cliënteel opgebouwd met veel terugkerende gezichten. Het is altijd tof om een band op te bouwen met verschillende karakters. Ook Sinksen was de max vorig jaar. Toen deed heel de straat mee, maar dit jaar doet patron. iets apart. Het wordt een waar festijn met meer dan 20 dj’s. We starten donderdagavond tijdens de Sinksen Preparty direct goed met een gratis vat. Ook een goede afterparty zal niet ontbreken.”

The post Danscafé patron. bestaat één jaar: “En dat moet gevierd worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden gehuldigd

Tijdens de viering van 100 jaar Davidsfonds Meulebeke zijn enkele verdienstelijke bestuursleden in de bloemen gezet: Frank Develtere (25 jaar bestuurslid), Pol Verstraete (50 jaar bestuurslid) en Joos Vanderbeke (54 jaar bestuurslid). An-Sofie Van Nieuwenhuyse werd gehuldigd voor haar inzet tijdens de junior journalistenwedstrijden, Pol Veys en Katleen Vanhee voor hun jarenlange gedrevenheid bij de
The post Verdienstelijke Davidsfonds-bestuursleden

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de Mol van het 12de seizoen

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als de snoodaard van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever

Met meer dan 500 fietsers was de Double Digit Rally, een organisatie van de investeringsmaatschappij Double Digit, een succes. De organisatie mocht zo een mooie cheque overhandigen aan De Oever vzw uit Harelbeke.
The post Double Digit Rally schenkt 2.000 euro aan De Oever appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

“Ik werd ontslagen omdat ik hem in de ogen keek”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

“Misschien willen ze hem laten boeten voor wat hij heeft gedaan”: is ‘De Vlieg’ (30) ontvoerd of bevrijd?

“We zullen ze vinden”, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin vastberaden, na de filmische aanval op een gevangenistransport in Normandië. De Franse speurders staan voor een enorme uitdaging: hoe vinden ze ‘De Vlieg’, die samen met zijn commando in rook lijkt opgegaan? En was de aanval een geplande bevrijding of toch een brutale ontvoering?

Lees meer »