“Dader Sydney had het duidelijk op vrouwen gemunt”, zegt politie

De man die zaterdag zes mensen doodde en twaalf anderen verwondde in een shoppingcentrum in de Australische stad Sydney had het duidelijk op vrouwen gemunt. Dat heeft de politie gezegd.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël: munitie alleen onvoldoende reden voor brand met 45 doden in vluchtelingenkamp Rafah – 21 doden bij nieuwe aanvallen in Rafah: “Israëlische tanks rijden centrum binnen”

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Alexander (42) en Gianni (41) zijn eerste gemeenschapswachten van Izegem: “Niet de bedoeling om er een heksenjacht van te maken”

Sinds kort zijn er in het Izegemse straatbeeld twee gemeenschapswachten te spotten. Alexander Kins en Gianni Verstraete werken mee aan een veilige en nette stad en vormen een belangrijk aanspreekpunt voor inwoners. Wat zullen ze precies doen en wat betekent dat voor de burger? En wanneer krijg je mogelijk een GAS-boete? “De controle zal merkbaar stijgen.”
The post Alexander

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken

Amper een jaar na de heraanleg moet de Sint-Jorisstraat in Brugge opnieuw opengebroken worden. “De bestratingswerken voldoen niet aan de opgelegde normen, een van de onderaannemers werd in gebreke gesteld”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste deelfase van fase 1 herinrichting Ieperse Steenweg (N8) gaat vanaf 30 mei van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2022 aan de herinrichting van de Ieperse Steenweg (N8) in Veurne. Over een stuk van zo’n 4,5 kilometer wordt de gewestweg veiliger en praktischer ingericht voor zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer. De laatste deelfase van de eerste grote fase, waarbij er gewerkt wordt vanaf de grens met Alveringem tot aan Krommegracht, gaat

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchtdrukwapens, 800 XTC-pillen en kilo’s cocaïne: vriendin Luca Brecel maakte deel uit van drugsbende waarvan kopstukken vijf jaar cel riskeren

In april vorig jaar pakte snookerster Luca Brecel uit met zijn nieuwe liefde L.V. (25). Wat niemand wist is dat de Blankenbergse op dat moment voorwerp was van een gerechtelijk onderzoek naar een drugsbende die opereerde onder de naam ‘C-Team’. Die ‘C’ stond voor cocaïne, waarvan de bende kilo’s verkocht, naast tal van andere verdovende middelen. In september vorig jaar

Lees meer »

De Croo wil versoepeling abortus naar 18 weken: “We moeten een politieke tapijtenhandel vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de volgende regering het recht op abortus in de grondwet moet verankeren en dat de termijn waarbinnen een vrouw ervoor kan kiezen tot achttien weken moet worden opgetrokken. Die beslissing had moeten volgen op het advies van een expertencommissie, vindt hij. “We moeten vermijden dat we in een soort politieke tapijtenhandel belanden

Lees meer »