Compagnie Cecilia komt met ‘Once upon a time in de Westhoek’ naar Avelgem

De Gentse theatervereniging Compagnie Cecilia komt op vrijdag 26 en zaterdag 27 april naar Spikkerelle in Avelgem. Ze brengen er hun nieuwe theatervoorstelling ‘Once upon a time in de Westhoek’.

In ‘Once upon a time in de Westhoek’ nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Het is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin.

Tickets bestellen kan via www.compagnie-cecilia.be

The post Compagnie Cecilia komt met ‘Once upon a time in de Westhoek’ naar Avelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dat Limburg Sterk Merk een correcte financiering van Limburg in de weg staat, is eigenlijk godgeklaagd”

Zaterdag eindigt het prestigieuze filmfestival van Cannes. Met twee prijzen voor de Vlaamse film ‘Julie zwijgt’, een pakkend eerbetoon aan regisseur-acteur Kevin Costner en de aanwezigheid van smoking-vedetten en dames in doorkijkjurken was deze editie een voltreffer. Ook Limburg maakt zich op voor een avond vol glitter en glamour. Met een heuse nocturne op de Hasseltse Corda Campus blaast de

Lees meer »

Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, haalt nomiantie binnen voor World Illustration Awards 2024

Illustrator Eva Neirynck, afkomstig uit Waregem, werd met haar illustraties van Vogel genomineerd voor de World Illustration Awards 2024. Eva haalde de selectie in de categorie van kinderpublicaties uit maar liefst 5.000 inzendingen van over de hele wereld. Vorig jaar won ze ook al met haar illustraties van Vogel de prestigieuze internationale illustratiewedstrijd Picture This!
The post Eva Neirynck,

Lees meer »

Nicki Minaj woest na arrestatie voor bezit softdrugs in Nederland, show in Manchester ondanks vrijlating afgelast: “Ze zijn geslaagd in hun plan”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat ze zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ze hekelde in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22 uur werd Minaj vrijgelaten

Lees meer »

VTI-leerlingen brengen hulde aan gesneuvelde piloten tijdens WO II

Op de oude begraafplaats van Eernegem zijn twee graven terug te vinden van gesneuvelde geallieerde Nieuw-Zeelandse piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In het kader van 80 jaar bevrijding organiseert het lokaal bestuur op zaterdag 25 mei een herdenking om hulde te brengen aan R. L. Baker en J. G. Thomson en in uitbreiding daarvan aan allen die zich inzetten voor

Lees meer »

Real Deerlijk is primus van regionale play-off 2

Liefhebbersvoetbalclub Real Deerlijk speelde dit seizoen kampioen. De ploeg won overtuigend de laatste wedstrijd van de competitie (8-2) tegen FC Snooker Pocket Deerlijk en kroonde zich met deze overwinning tot kampioen in regionale play-off 2. “Het is de eerste keer in het 54-jarig bestaan van de club dat we kampioen spelen”, glunderde oud-secretaris Willy Vanhonnacker.
The post Real Deerlijk

Lees meer »

Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid”

Een 41-jarige Bruggeling heeft van de rechter opschorting van straf gekregen voor voyeurisme. B.B. maakte stiekem naaktfoto’s en -filmpjes van twee partners. Maar daar bleef het niet bij.
The post Geen straf voor Bruggeling die stiekem naaktfoto’s maakte van zijn partners: “Hij heeft die beelden nooit verspreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken”

“Wel een minuut lang.” Zo lang greep en neep een 30-jarige vrouw uit Menen haar Spaanse ex-vriend in de ballen. Beiden moesten zich woensdag voor familiaal geweld voor de rechter in Kortrijk verantwoorden. De ex daagde niet op, de vrouw vroeg de vrijspraak.
The post Vrouw greep hardhandige ex-vriend in kruis: “Enige manier om los te geraken” appeared first

Lees meer »

Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf

Lees meer »