Compagnie Cecilia komt met ‘Once upon a time in de Westhoek’ naar Avelgem

De Gentse theatervereniging Compagnie Cecilia komt op vrijdag 26 en zaterdag 27 april naar Spikkerelle in Avelgem. Ze brengen er hun nieuwe theatervoorstelling ‘Once upon a time in de Westhoek’.

In ‘Once upon a time in de Westhoek’ nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Het is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin.

Tickets bestellen kan via www.compagnie-cecilia.be

The post Compagnie Cecilia komt met ‘Once upon a time in de Westhoek’ naar Avelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Vlaspoppenworp voor kleine en grote kinderen en Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee: zo ging dag 3 eraan toe

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgen voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Op de Korenmarkt dook plots Stijn Meuris op tijdens de set van Mixtape voor een duet. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Mis niets van

Lees meer »

Provinciedomein van Huizingen moet jong Brabants trekpaard Remi laten inslapen: “Als je een dier hebt, liggen verdriet en liefde vaak kort bij elkaar”

Het provinciedomein van Huizingen heeft een van zijn geliefde Brabantse trekpaarden verloren. Remi, die nog maar net 1 jaar oud was, liep al even mank. Toen de blessure veel erger bleek dan eerst gedacht, hebben de dierenverzorgers besloten het paard te laten inslapen. "We moesten van ons hart een steen maken", zegt dierenverzorger Sam Stylemans.

Lees meer »

Tijd voor het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer

Het EK was de amuse gueule en de Tour de France het gesmaakte voorgerecht. Maar vanaf vandaag krijgen we drie weken lang het hoofdgerecht van een fantastisch mooie sportzomer geserveerd. Straks starten in Parijs eindelijk de 33ste Olympische Spelen. En met maar liefst 25 West-Vlamingen in de Belgische delegatie zal er ook een stevig mondje
The post Tijd voor

Lees meer »

Luc Hooybergs wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk

Luc Hooybergs (56) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Hooybergs heeft is een topman bij Nike, eerst als General Manager in Laakdal, dan op Europees HQ niveau vanuit Hilversum en tenslotte als Vice-President in HQ (Portland, USA). Hij is één van de bezielers van de enorme groei die Nike in Laakdal en Ham heeft gerealiseerd.

Lees meer »

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Lichamen van vijf Israëli’s teruggebracht naar Israël – Netanyahu in VS: “Voor Israël is elke dode burger een tragedie, voor Hamas een strategie”

Benjamin Netanyahu heeft bij zijn aankomst in het Capitool een staande ovatie gekregen. Daarna hield de Israëlische premier een opvallende toespraak. “Pro-Palestijnse betogers zouden zich moeten schamen”, klonk het onder meer. Hij had ook een boodschap voor alle betogers die op dit moment buiten het gebouw hun afkeer laten horen. “Jullie zijn de nuttige idioten van Iran geworden.” Volg de

Lees meer »