‘Civil War’: een nieuwe burgeroorlog in Amerika

14:22 Wat als het gepolariseerde politieke landschap in Amerika uitmondde in een nieuwe burgeroorlog? In zijn spectaculaire film ‘Civil War’ grijpt de Britse regisseur Alex Garland een heet hangijzer vast. … 

Meer krantenkoppen in België

Oktoberfest weert hit ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino na racistische incidenten: “Geen plaats voor die rechtse rotzooi”

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Lees meer »

50 maanden cel voor zeventiger die personeel van 2 zorgcentra bedreigd

De rechtbank van Tongeren heeft een man van 70 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden, waarvan een deel met uitstel. Na zijn internering in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem bleef hij het personeel lastigvallen en bedreigen. Ook in het dienstencentrum De Bolster in Maasmechelen begon hij een terreurcampagne nadat hij te horen kreeg dat hij er niet

Lees meer »

Serena Williams deelt herkenbare strijd met zwangerschapskilo’s terwijl ze jeansrok probeert aan te trekken: “Ik wil wel huilen”

Negen maanden na haar bevalling deelt Serena Williams (42) een video op Instagram waarin ze een jeansrok probeert te passen. De oud-toptennisster zou graag terug in haar rok van Valentino kunnen. “Ik sport veel, maar ik weet niet of het iets gaat veranderen”, vertelt ze in de video. De rok past nog niet en daar is ze niet gelukkig mee,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland beweert dorp in oosten van Oekraïne te hebben veroverd – Minstens 2 doden bij aanval op bouwmarkt in Charkiv

Het Russische leger beweert het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne, te hebben veroverd. De Russische president Vladimir Poetin heeft intussen benadrukt dat hij niet wil onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Carnavalsvereniging Wifi’s kopen dubbele praalwagen

De carnavalvereniging van Prins Carnaval Wilfried Vantomme gaat straks naar Kampenhout om een dubbele praalwagen te kopen. Daarmee willen ze opvallen tijdens verschillende carnavaleske evenementen. “Deze praalwagen was een pronkstuk van de carnavalisten uit Kampenhout. We hebben nog wat timmer- en kluswerk. Met onze nieuwe aanwinst zullen we in november voor het eerst deelnemen aan
The post Carnavalsvereniging Wifi’s

Lees meer »

Gemeente Zulte vraagt inwoners om input duurzaam project

Inwoners van Zulte kunnen opnieuw een voorstel doen voor een project dat een gunstig effect op het klimaat zal hebben. De gemeente stelt daarvoor een klimaatbudget van 5.000 euro ter beschikking. Ideeën indienen kan nog tot vrijdag 31 mei.
The post Gemeente Zulte vraagt inwoners om input duurzaam project appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Warschau koopt raketten met bereik van 1.000 kilometer van VS – Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

Rusland claimt maandag nieuwe militaire successen in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie. En een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kiev een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1.500 kilometer van de

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG OLYMPIAKOS-FIORENTINA. We stevenen af op verlengingen in Athene

We zijn onderweg in Athene. Fiorentina, dat Club Brugge uitschakelde in de halve finales, wacht al 63 jaar op een nieuwe Europese titel. Daar kan vanavond een einde aan komen in de finale van de Europe Conference League. De ploeg uit Firenze neemt het op tegen Olympiakos Piraeus, dat stuntte tegen Aston Villa in de halve finales. Wie wordt de

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Rusland houdt vijfde hoge defensiefunctionaris in maand tijd aan

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een decreet ondertekend dat de inbeslagname toestaat van bezittingen van de Verenigde Staten of aan mensen die daarmee “geassocieerd” zijn. Het is een reactie op de sancties die het Westen heeft uitgevaardigd. Ondertussen werd de Russische luitenant-generaal Vadim Sjamarin gearresteerd omdat hij steekpenningen aangenomen zou hebben. Het is al de vierde topmilitair in

Lees meer »