Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban”

Club Roeselare, dat in 2B nog steeds kans maakt op een eindrondeticket en promotie naar eerste provinciale, heeft zijn zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. De keuze viel op de 50-jarige Christ Vandevijvere, die nu nog aan de slag is bij SK Westrozebeke. In het verleden was hij ook al aan de slag bij Langemark, Staden, Kortemark, Diksmuide en SK Roeselare-Daisel.

Met Westrozebeke wist hij vorig seizoen via de eindronde de overstap naar eerste provinciale te promoveren. Nadat Club Roeselare onlangs afscheid had genomen van Kenny Verduyn, namen Steve Ost en Steve Henry de sportieve touwtjes in handen. Het duo blijft aan zet tot het einde van het seizoen, dan is het aan Christ.

Ook contact met Aalter

“Ik was eigenlijk al bijzonder vereerd dat ik uit de lange shortlist bij de laatste drie trainers was voor de functie bij Club Roeselare”, opent Christ. “Op dat moment had ik ook nog contact met Aalter, maar door een direct goed gesprek met de sportieve cel van Roeselare heb ik al snel de Oost-Vlaamse club laten varen. Uiteindelijk was ik bijzonder tevreden dat sportief manager Jeffrey Verhoeven mij meldde dat men vanaf volgend seizoen voor mij kiest als T1. Club Roeselare is immers een heel mooie club met een sterke achterban en een toffe accommodatie, en niet onbelangrijk ook met ambitie. Zo staan ze nu op een zucht van de eindronde, de sportman in mij zegt dat ze voluit voor eerste provinciale moeten gaan. Daarna is het aan mij om hen net als in Westrozebeke op z’n minst in de reeks te houden.”

Maar eerst is er dus nog twee weken SK Westrozebeke. “Klopt, en dit weekend strijden we met Oostnieuwkerke om de titel van ‘Ploeg van de gemeente’. Een extra pigment is dat Wim Acke, mijn gewezen assistent, daar nu de hoofdcoach is. Veel mensen van beide clubs kennen elkaar ook goed, niemand wil dus verliezen. Er hangt echter niks meer van af in de klassering, want zowel Westrozebeke als Oostnieuwkerke zijn gered.”

Blijven spelen met doel

Hoe zwaar waren de voorbije weken trouwens? “Bij momenten was het echt wel zwaar want het nieuws van onze voorzitter kwam toch wel binnen als een bom, ook al wist iedereen intern dat Ronny ooit wel eens zou stoppen. Daardoor verdween bij sommigen gedeeltelijk de drive en was men meer bezig met het zoeken naar een nieuwe club. Zelf heb ik altijd met een streefdoel blijven spelen, het behoud realiseren en op z’n minst 30 punten halen. Daarin lijken we nu ook te slagen”, aldus de logistiek bediende uit Hooglede. (SBR)

The post Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Charmant toevluchtsoord aan de Côte d’Azur: dit is Villa Mirage, het Franse optrekje van de Zweese royals

Het gezin van prinses Madeleine (42), tweede dochter van koning Carl Gustaf (78) en koningin Silvia (80), woont na een afwezigheid van bijna tien jaar terug in Zweden. Tijd voor een heuglijke familiereünie deze zomer, en waar is het beter bijpraten dan op Villa Mirage, het vakantiethuis van de Zweedse royals in de baai van Saint-Tropez? Het gebouw kent een

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »

Harris krijgt meteen “juridisch bombardement” uit Trump-hoek over zich, maar experten zijn niet onder de indruk

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »