Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban”

Club Roeselare, dat in 2B nog steeds kans maakt op een eindrondeticket en promotie naar eerste provinciale, heeft zijn zoektocht naar een nieuwe trainer afgerond. De keuze viel op de 50-jarige Christ Vandevijvere, die nu nog aan de slag is bij SK Westrozebeke. In het verleden was hij ook al aan de slag bij Langemark, Staden, Kortemark, Diksmuide en SK Roeselare-Daisel.

Met Westrozebeke wist hij vorig seizoen via de eindronde de overstap naar eerste provinciale te promoveren. Nadat Club Roeselare onlangs afscheid had genomen van Kenny Verduyn, namen Steve Ost en Steve Henry de sportieve touwtjes in handen. Het duo blijft aan zet tot het einde van het seizoen, dan is het aan Christ.

Ook contact met Aalter

“Ik was eigenlijk al bijzonder vereerd dat ik uit de lange shortlist bij de laatste drie trainers was voor de functie bij Club Roeselare”, opent Christ. “Op dat moment had ik ook nog contact met Aalter, maar door een direct goed gesprek met de sportieve cel van Roeselare heb ik al snel de Oost-Vlaamse club laten varen. Uiteindelijk was ik bijzonder tevreden dat sportief manager Jeffrey Verhoeven mij meldde dat men vanaf volgend seizoen voor mij kiest als T1. Club Roeselare is immers een heel mooie club met een sterke achterban en een toffe accommodatie, en niet onbelangrijk ook met ambitie. Zo staan ze nu op een zucht van de eindronde, de sportman in mij zegt dat ze voluit voor eerste provinciale moeten gaan. Daarna is het aan mij om hen net als in Westrozebeke op z’n minst in de reeks te houden.”

Maar eerst is er dus nog twee weken SK Westrozebeke. “Klopt, en dit weekend strijden we met Oostnieuwkerke om de titel van ‘Ploeg van de gemeente’. Een extra pigment is dat Wim Acke, mijn gewezen assistent, daar nu de hoofdcoach is. Veel mensen van beide clubs kennen elkaar ook goed, niemand wil dus verliezen. Er hangt echter niks meer van af in de klassering, want zowel Westrozebeke als Oostnieuwkerke zijn gered.”

Blijven spelen met doel

Hoe zwaar waren de voorbije weken trouwens? “Bij momenten was het echt wel zwaar want het nieuws van onze voorzitter kwam toch wel binnen als een bom, ook al wist iedereen intern dat Ronny ooit wel eens zou stoppen. Daardoor verdween bij sommigen gedeeltelijk de drive en was men meer bezig met het zoeken naar een nieuwe club. Zelf heb ik altijd met een streefdoel blijven spelen, het behoud realiseren en op z’n minst 30 punten halen. Daarin lijken we nu ook te slagen”, aldus de logistiek bediende uit Hooglede. (SBR)

The post Christ Vandevijvere (50) gaat volgend seizoen bij Club Roeselare aan de slag: “Mooie club met sterke achterban” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Kiev lanceert massale droneaanval – Moskou haalt “meer dan honderd” Oekraïense drones neer

Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger vooral het schiereiland de Krim. Moskou heeft naar eigen zeggen “meer dan honderd” Oekraïense drones neergehaald. Intussen zou de Russische opmars in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »