Brasserie in Begijnendijk wil voedselverspilling tegengaan: 2 euro extra als je bord niet leegeet

In een nieuwe brasserie in Begijnendijk betalen de klanten 2 euro als ze hun bord niet leegeten. Klanten kunnen in ‘Anders’ voor een vaste prijs zo veel eten als ze kunnen, maar de uitbaters willen voorkomen dat dat tot voedselverspilling leidt. 

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 360 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Ward Onderbeke is een stille, doodbrave jongen. Eens op het terrein scoort hij meermaals met de ogen dicht. Hoeveel rozen in zijn hele carrière? Hij heeft er geen idee van. Zijn mooiste moment? Er waren er zoveel, maar ook mindere. Zulke antwoorden typeren de goalgetter: hij relativeert zowel tegenslagen als euforie.
The post Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Lees meer »

Leverkusen schrijft geschiedenis: kampioen wint ongeslagen de Bundesliga – Miraculeuze ontsnapping Union Berlin in blessuretijd

Bayer Leverkusen heeft geschiedenis geschreven in Duitsland. De landskampioen won met 2-1 van Ausburg, en blijft zo als eerste Duitse ploeg in de geschiedenis een volledig seizoen ongeslagen in de Bundesliga. Terwijl wist Union Berlin zich op wonderbaarlijke wijze te handhaven. In de blessuretijd ging het voorbij Freiburg, waardoor het de degradatiedans ontsnapt.

Lees meer »

Boete voor kopstuk extreemrechtse Duitse partij AfD na nazileus

Een vooraanstaand lid van de Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), Björn Höcke, heeft een boete gekregen voor een verboden nazileus. Een rechtbank in het Oost-Duitse Halle veroordeelde de politicus tot een geldstraf van 13.000 euro voor het gebruik van de spreuk “Alles für Deutschland” (“Alles voor Duitsland”) tijdens een toespraak drie jaar geleden.

Lees meer »

Chocolatier Pralifino lanceert eigen Italiaans ijs

Sinds kort werken Gaël en vader Igor Byl van chocoladezaak Pralifino uit Beernem aan hun eigen Italiaans ijs. Hoewel ze al langer ijsbuches maakten tijdens de kerstperiode, kan je er vanaf nu het hele jaar door een verfrissend ijsje kopen. “We kiezen bewust voor Italiaanse gelato, dat is lichter en heeft een zijdezachte textuur”, vertelt Gaël Byl.
The post

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »