Bliksem slaat in op dak van school in Hoogstraten: “Leerlingen in turnzaal schrokken wel eventjes”

Het stormweer maandagmiddag zorgde ook op VTI Spijker in Hoogstraten even voor wat opschudding nadat de bliksem was ingeslagen op één van de daken. 

Meer krantenkoppen in België

De vormelingen van 2024 uit de Zonnebloem

Deze groep fiere en goed uitgedoste leerlingen uit de Zonnebloem ontving het Heilig Vormsel. Vlnr Tibo Biebuyck, Kamiel Neyrinck, Owen Decruy, Lowie Hungenaet, Maxim Claeys, Kito Machozi, Kugwa Machozi, Marie Magdaleine Calleeuw, Marie Lammens, Margot Debussche, Axelle Stragier, Sayanna Blondia, Marthe Van Wassenhove, Marhe Van Dorpe, Mette Willaert, Ilay D’Haeyere, Nand Landuyt, Jérome Vuylsteke, Karsten
The post De vormelingen

Lees meer »

Nieuwe fietsomniumverzekering dekt nu ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat? En heb je zo’n omnium eigenlijk wel nodig?

Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium

Lees meer »

Mirjam Kaijer moest tien jaar zoeken naar een diagnose voor haar klachten: “Vrouwen mogen niet langer verdwalen in een medisch oerwoud”

Tien jaar liep ze rond met uiteenlopende gezondheidsklachten, maar zonder diagnose. Ze ontdekte dat ze niet alleen was. Opvallend meer vrouwen dan mannen worden met klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Journaliste Mirjam Kaijer schreef er niet alleen een boek over, ze werd activiste: “Er moet meer onderzoek komen naar de gezondheid van vrouwen.”

Lees meer »

Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke

Een 21-jarige jongeman heeft de gunst van de opschorting gekregen na zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. schopte daarbij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. Hij moet nu voorwaarden volgen.
The post Twintiger mild gestraft na trap op hoofd in uitgaanscafé in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) kent datum voor proces. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

Macron en Scholz delen bezorgdheid over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week de zogenoemde buitenlandse-agentenwet aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een gezamenlijke verklaring. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het westen.

Lees meer »