Berlijn vaardigt inreisverbod uit voor voormalig Grieks minister Yanis Varoufakis

De Duitse autoriteiten hebben de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis de toegang tot het land ontzegd. Ook andere sprekers op een omstreden Palestina-congres, afgelopen weekend in Berlijn, mochten Duitsland niet binnen. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »

Raf Van Brussel op het podium van ‘Tien om te zien’ mét stoma: “Dit mag geen taboe zijn”

“Heel spannend, optreden met een stoma.” JOE-presentator Raf Van Brussel (53) stond dinsdag op het podium van ‘Tien om te zien’ in Westende met zijn voormalige band Sunny Side Up, maar het waren vooral gezondheidsperikelen die voor zenuwen zorgden. Voor het eerst praat hij zonder schroom over leven met een stoma en de gevolgen voor zijn carrière na maandenlange afwezigheid.

Lees meer »

IJsboerke en Radio2 vieren Belgische Olympische medailles met gratis Frisko’s in Blankenberge

IJsboerke en Radio2 kondigen met trots een unieke samenwerking aan in het kader van de Olympische Spelen in Parijs, die op vrijdag 26 juli starten. De iconische Belgische ijsproducent en de grootste familiezender van Vlaanderen zullen bij elke medaille die een Belgische atleet wint, gratis ijsjes uitdelen aan de Radio2-studio in Blankenberge.
The post IJsboerke en Radio2 vieren Belgische

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

Na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten: parket wil Gregory R. voor rechtbank

Nadat hij met een vals profiel eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s had ‘Eveline’, vlak voor hij eind vorig jaar een zoveelste keer werd opgesloten, een nieuw doelpubliek uitgekozen: politie én parketmagistraten. Het gerecht beschouwt twee mannen met een jarenlange staat van dienst binnen de magistratuur als twee van zijn vele slachtoffers. Morgen moet Gregory R. (31) –

Lees meer »

“UV-meters zijn ons belangrijkste meetinstrument”: Papa Koen Van den Bulcke over zoon Ilano, die aan zeldzame aandoening lijdt

Ilano Van den Bulcke lijdt aan de zeldzame aandoening XP. Contact met zonlicht en andere UV-gevoelige zaken zoals lampen en vuur zijn uit den boze. Voor de dappere Ilano uit De Panne zou het kwakkelweer dus meer een zegen dan een vloek kunnen zijn, al moeten we dat volgens papa Koen ook wat nuanceren.
The post “UV-meters zijn ons

Lees meer »

Onze reporter schreef zich in als reservist in het leger en zag veel absurditeit: “Het kraantjeswater was niet drinkbaar. Dat werd ons ook meegedeeld. Op dag 3”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »