Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel

Een arbeider van Fluvius is maandagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Klerken (Houthulst). Tijdens het herstellen van een afgerukte elektriciteitskabel aan een woning is hij zwaar ten val gekomen van een ladder. De plaats werd in beslag genomen door het arbeidsauditoraat voor onderzoek. “Onze werknemer bleef bij bewustzijn, maar we wachten nog de scans af”, zegt David Callens van Fluvius.

Maandagochtend om 7.45 uur werd de brandweer opgeroepen voor schade aan een woning in de Smissestraat in Klerken. Rukwinden had er een elektriciteitskabel aan de gevel van een woning afgerukt. De kabel zelf hing zo vervaarlijk boven de weg. De straat werd daarom afgesloten door de brandweer, die de situatie beveiligde.

Kwalijke val

Even later kwam Fluvius ter plaatse om de stroomkabel te herstellen. Daarbij is het fout gelopen. “Wat er precies gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht”, zegt David Callens van Fluvius. “In ieder geval stond een van onze werknemers op een ladder enkele meters boven de grond en heeft hij daarbij een kwalijke val gemaakt. De man kwam neer op de grond en bleef liggen. Hij bleef wel de hele tijd bij bewustzijn en werd door de medische diensten naar het ziekenhuis gebracht. We moeten het verdict van de scans afwachten.”

Plaats in beslag genomen

Meteen na het ongeval kwam ook politiezone Polder ter plaatse. “De plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek”, zegt commissaris Toon Fonteyne. “Het arbeidsauditoraat werd verwittigd en die stuurde de dienst toezicht op het welzijn op het werk ter plaatse. De arbeider verkeert niet in levensgevaar.”

De plaats was maandag in de voormiddag de hele tijd afgesloten voor verder onderzoek. Voor bewoners in de straat had de afgeknapte stroomkabel geen invloed. (JH)

The post Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

LIVE. Trump-schutter zocht info over moord op JFK – Trump wil dat Harris geen toegang krijgt tot campagnegeld Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »