Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel

Een arbeider van Fluvius is maandagochtend gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Klerken (Houthulst). Tijdens het herstellen van een afgerukte elektriciteitskabel aan een woning is hij zwaar ten val gekomen van een ladder. De plaats werd in beslag genomen door het arbeidsauditoraat voor onderzoek. “Onze werknemer bleef bij bewustzijn, maar we wachten nog de scans af”, zegt David Callens van Fluvius.

Maandagochtend om 7.45 uur werd de brandweer opgeroepen voor schade aan een woning in de Smissestraat in Klerken. Rukwinden had er een elektriciteitskabel aan de gevel van een woning afgerukt. De kabel zelf hing zo vervaarlijk boven de weg. De straat werd daarom afgesloten door de brandweer, die de situatie beveiligde.

Kwalijke val

Even later kwam Fluvius ter plaatse om de stroomkabel te herstellen. Daarbij is het fout gelopen. “Wat er precies gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk en wordt onderzocht”, zegt David Callens van Fluvius. “In ieder geval stond een van onze werknemers op een ladder enkele meters boven de grond en heeft hij daarbij een kwalijke val gemaakt. De man kwam neer op de grond en bleef liggen. Hij bleef wel de hele tijd bij bewustzijn en werd door de medische diensten naar het ziekenhuis gebracht. We moeten het verdict van de scans afwachten.”

Plaats in beslag genomen

Meteen na het ongeval kwam ook politiezone Polder ter plaatse. “De plaats werd in beslag genomen voor verder onderzoek”, zegt commissaris Toon Fonteyne. “Het arbeidsauditoraat werd verwittigd en die stuurde de dienst toezicht op het welzijn op het werk ter plaatse. De arbeider verkeert niet in levensgevaar.”

De plaats was maandag in de voormiddag de hele tijd afgesloten voor verder onderzoek. Voor bewoners in de straat had de afgeknapte stroomkabel geen invloed. (JH)

The post Arbeider Fluvius gewond bij arbeidsongeval tijdens herstel van afgerukte elektriciteitskabel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Paris Hilton post schattige zwembadvideo van zoontje, maar krijgt storm van bezorgde reacties

Paris Hilton toont op TikTok hoe ze samen met haar 1-jarig zoontje Phoenix geniet van wat quality time in het zwembad. Een schattige video, maar toch komen er heel wat reactie op. Volgens verschillende fans heeft de kleine Phoenix zijn zwembandjes achterstevoren aan. Verschillende moeders zijn dan ook oprecht bezorgd en dat neemt Paris hen niet kwalijk. Ze bedankt zelfs

Lees meer »

OPROEP. Ben jij een jonge moeder of vader en gestart met antidepressiva?

Jonge ouders starten vaker met antidepressiva dan anderen. Dat geldt voor moeders én vaders in de twaalf maanden na de bevalling. Ben je bereid daarover te getuigen in de krant, en te vertellen wat die eerste periode na het krijgen van een kind zo zwaar maakt, laat dan hier je gegevens na. Vermeld ook een telefoonnummer waarop we je vandaag

Lees meer »

Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering Justitie in periode Van Quickenborne

Federaal parlementslid voor N-VA Michael Freilich heeft op 8 mei een strafklacht ingediend en vraagt een onderzoek naar mogelijke ‘oplichting’. Dat meldt de VRT. Freilich zegt aanwijzingen te hebben van fouten bij aanbestedingen onder voormalig minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) rond de digitalisering bij Justitie.
The post Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering

Lees meer »

Politie ontmantelt internationaal ransomwarenetwerk

Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden, meldt de politie. Wereldwijd zijn zestien huiszoekingen gedaan, waarvan er een plaatsvond in Nederland.

Lees meer »

Vaticaan biedt excuses aan nadat paus Franciscus homofobe uitspraak deed tijdens gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren

Paus Franciscus (87) heeft tijdens een gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren in Rome een aanstootgevend woord gebruikt. Hij zou homoseksuele mannen omschreven hebben als “flikkers”, melden verschillende Italiaanse media. Vraag is of hij dat bewust deed, het Italiaans is immers niet zijn moedertaal. Het Vaticaan heeft zich verontschuldigd voor de uitspraken van de paus.

Lees meer »

Personal trainer van Taylor Swift onthult haar extreme regime voor de Eras Tour: “Andere mensen zouden moeten overgeven”

Elke dag urenlang op een podium rondspringen, dansen én toonvast zingen: het is een uitputtingsslag die Taylor Swift (34) kinderspel doet lijken tijdens haar Eras Tour. Maar niets is minder waar, de zangeres volgt een strikt en extreem regime om de intense wereldtour vol te houden. Taylors personal trainer onthult voor het eerst wat haar precieze work-out en dieet inhouden.

Lees meer »

Zes maanden voorwaardelijk voor koppel dat misbruik maakt van bankkaart van vriendin die in cel zit: “De vriendschap is over”

Een koppel uit Menen is veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijk voor feiten van misbruik van vertrouwen. Ze gebruikten een bankkaart van een vriendin die in de cel zat om kleren voor haar te kopen, maar haalden daarbij geld voor zichzelf af.
The post Zes maanden voorwaardelijk voor koppel dat misbruik maakt van bankkaart van vriendin die in cel zit:

Lees meer »