Al half miljoen mensen vulden De Stemtest in: deze politieke standpunten vallen het meest op

Meer dan een half miljoen mensen vulden De Stemtest van Het Belang van Limburg en VRT NWS al in. Zij kregen enkele opmerkelijke standpunten van de politieke partijen voorgeschoteld. Wij lichten er vier uit.

 

Meer krantenkoppen in België

Brits parlementair rapport suggereert smartphoneverbod onder 16 jaar: “Snel actie of nog kinderen lopen gevaar”

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de zestien jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Het rapport is van mening dat te veel schermtijd schadelijk is voor zowel het mentale als fysieke welbevinden van jongeren. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog

Lees meer »

Seppe en Niels zijn veeleisend in ‘Blind Gekocht’, maar met reden: “Als homokoppel is een kinderwens niet evident”

Een vette kluif voor de experten in ‘Blind Gekocht’. Het West-Vlaamse stel Seppe (25) en Niels (24) heeft voor hun droomwoning een bescheiden budget van 310.000 euro veil, maar verwacht een paleis in ruil. Zo wil het duo een eigen toneelruimte, en moet hun pand ook minstens drie slaapkamers bevatten. Al heeft het jonge koppel daar wel een goede reden

Lees meer »

Begrafenis Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert zal op groot scherm te volgen zijn op het plein van de Sint-Salvatorskathedraal

Omdat er slechts 620 stoelen in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge staan en er een volkstoeloop verwacht wordt, zal er zaterdag op het plein voor de kerk een groot scherm staan tijdens de uitvaart van ereburgemeester Patrick Moenaert.
The post Begrafenis Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert zal op groot scherm te volgen zijn op het plein van de Sint-Salvatorskathedraal appeared first

Lees meer »

KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

KVO-ambassadeur Sebastien Dewaele heeft een cover van Lucy Loes’ ‘Op de vismarkt’ gezongen. Na de laatste noot verwoordt hij kort maar kordaat zijn mening over de slechte situatie bij KV Oostende, dat op 3 juni het faillissement aanvraagt.
The post KIJK – Sebastien Dewaele ‘bedankt’ de dikkenekken in cover van clublied KV Oostende: “Merci om alles kapot te maken”

Lees meer »

MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak

Onlangs vond de feestelijke opening van MVS In Motion en Mobimed plaats in Roeselare. MVS In Motion, opgericht in 1996, biedt wereldwijd kwalitatieve producten voor fysieke revalidatie, evenals sport- en fitnessproducten.
The post MVS In Motion en Mobimed samen onder één dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Liveblog – Hamas en Palestijnse Autoriteit tevreden met erkenning door Europese landen, Israël roept ambassadeurs terug

Noorwegen, Spanje en Ierland hebben aangekondigd dat ze de Palestijnse Staat gaan erkennen. Volgens hen is een Tweestatenoplossing, met twee onafhankelijke Palestijnse en Israëlische staten die naast elkaar bestaan, de enige uitweg uit het conflict. Het Belgische standpunt wordt straks op het kernkabinet van de federale regering besproken. Je kan de belangrijkste ontwikkelingen hier volgen.

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »

HET RAPPORT. “Zijn laatste mandaat was redelijk schaamteloos”: aan deze Kamerleden moeten nieuwe verkozenen geen voorbeeld nemen

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »