WEERBERICHT. Vandaag wordt “een stuk kouder”, vanaf maandag weer aprilse voorjaarsbuien

Het zonnige weer van de voorbije twee dagen ligt achter ons. Op deze laatste dag van de week krijgen we bewolkte perioden die afgewisseld worden door opklaringen. Hier en daar worden enkele druppels voorspeld, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen vandaag tussen de 13 graden en 17 graden. Vanaf morgen krijgen we weer aprilse voorjaarsbuien. 

Meer krantenkoppen in België

Trieste taferelen: Club-fan krijgt rake klappen in VIP-ruimte, ook andere schermutselingen in en rond Lotto Park

Er hing voor, tijdens en na Anderlecht-Club Brugge een grimmige sfeer in het Lotto Park. Met ook enkele trieste taferelen. In de VIP-zone kwam het tot een gevecht tussen een Brugse fan en enkele ultra’s van paars-wit. Het was niet de enige schermutseling. Voor de match werd de geblesseerde Club-spits Thiago al belaagd en kreeg hij bier naar zich gegooid

Lees meer »

Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom

Op zaterdag 18 mei werden de nieuwe inwoners van Veurne verwelkomd tijdens een onthaalmoment in de raadszaal van het stadskantoor De Seylsteen op de Sint-Denisplaats.
The post Veurne heet zijn nieuwe inwoners welkom appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Onze spelertjes moeten douchen in kleedkamers van halve eeuw oud”: gemiddelde amateurvoetbalclubs heeft 27 jaar oude infrastructuur

Van 6 op de 10 amateurvoetbalclubs is de infrastructuur meer dan 20 jaar oud. En liefst een kwart van de voetbalkantines in Vlaanderen is 40 jaar oud. Dat blijkt uit een onderzoek van Voetbal Vlaanderen. Wij trokken naar FCE Moortsele, waar dringend nood aan méér en modernere infrastructuur. “Onze club bestaat al 90 jaar. Maar hoe kunnen wij verder blijven

Lees meer »

REPORTAGE. Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie meerderjarigen aangehouden voor gooien van riooldeksel van brug op vrachtwagen, twee minderjarigen naar jeugdinstelling en onder huisarrest

Er zijn zondag vijf personen opgepakt die betrokken zouden zijn bij het gooien van een riooldeksel op een vrachtwagen op de E42 nabij Andenne, waarbij een Roemeense truckchauffeur om het leven kwam. Dat bevestigt het parket van Namen. Drie meerderjarigen zijn inmiddels formeel aangehouden, twee minderjarigen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Visma-Lease a Bike had nog grote plannen met Uijtdebroeks, die ploegmaats zelfs geen hand mocht geven: “Zo moeten vertrekken is extra lastig”

Geen Cian Uijtdebroeks (21) meer in de Giro. De jonge Belg kwam woensdag niet meer aan de start: ziek en koorts. “Omwille van het besmettingsgevaar was zelfs een handdruk met z’n ploegmaats niet meer mogelijk”, aldus zijn ploeg. De Ronde van Italië eindigt zo in mineur, maar de voorbije twaalf dagen waren niet voor niks: Uijtdebroeks maakte een prima beurt

Lees meer »

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein voor het eerst op podium na Songfestival-incident: “Je kunt me niet klein krijgen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »