WEERBERICHT. Vanaf morgen slaat het weer helemaal om: pittige buien “met alles erop en eraan” op komst

Het zonnige weer van de afgelopen dagen ligt achter ons. Vanaf maandag krijgen we pittig buien. “Ronduit aprilse grillen”, zegt onze weerman Frank Duboccage. Ook onweer is mogelijk. Felle buien met “alles erop en eraan”, zo klinkt het: regen, korrelhagel en een donderslag. In Brussel zullen de parken en bossen maandag niet toegankelijk zijn vanwege het voorspelde stormweer. 

Meer krantenkoppen in België

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

Wijn van Antwerpse Wijnfaktorij, met wijngaarden in Tielt-Winge, doet hart van sommelier van beste restaurant ter wereld sneller slaan

In de Franse krant Le Monde prijst Josep Roca dit weekend Kontreir aan, wijn van de Wijnfaktorij in Antwerpen. Die Josep Roca is niemand minder dan de sommelier van El Celler de Can Roca, een Spaans 3-sterrenrestaurant dat al 2 keer uitgeroepen werd tot beste ter wereld. Zaakvoerder Patrick Nijs begreep ineens waar al die Franse toeristen in zijn winkel

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »