VN-Veiligheidsraad houdt spoedvergadering na aanval Iran: “Bedreiging voor de mondiale vrede”

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) houdt zondag om 16.00 uur lokale tijd (22.00 uur Belgische tijd) een spoedvergadering in New York. Dat meldt de huidige voorzitter van de Veiligheidsraad, Vanessa Frazier uit Malta. De spoedvergadering komt er nadat Iran zaterdagavond een aanval met drones en raketten heeft uitgevoerd op Israël.

 

Meer krantenkoppen in België

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, onduidelijkheid over lot inzittenden

Volgens de Iraanse staatstelevisie zou de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, zijn teruggevonden door reddingswerkers. Die zouden contact hebben gelegd met een passagier en een lid van de bemanning. Over de toestand van de inzittenden is momenteel nog niet geweten. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het

Lees meer »

Gemeente Kuurne Transformeert Wijzer tot Culturele Hub: “Er zit muziek in nieuwe bestemming”

Nu NEST, het nieuwe schoolgebouw in de Kattestraat te Kuurne, de deuren opent en de leerlingen en medewerkers van zowel Pienter als Wijzer eind juni hun huidige schoolgebouwen verlaten, ging de gemeente op zoek naar een nieuwe bestemming voor beide gebouwen. Aanvankelijk zouden beide schoolgebouwen te koop worden aangeboden aan een verkavelaar, die er een beperkt aantal woongelegenheden zou kunnen

Lees meer »

Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel”

In de Tramstraat 49 heeft Florence Verplancke (27) zaterdag de deuren geopend van haar eigen zaak: babywellness Fleau. “Het babybadje is heel goed voor de ontwikkeling van de spieren, maar ook voor krampjes en (verborgen) reflux”, geeft Florence aan.
The post Florence (27) verwent kindjes in babywellness Fleau: “Zorgt voor instant happy gevoel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie voor drugsbezit in Nederland, show in Manchester afgelast: “40 joints in bagage”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is zaterdag na enkele uren verhoor op de Nederlandse luchthaven Schiphol vrijgelaten. Ze zat vast omdat ze softdrugs wilde uitvoeren. Volgens bronnen had de rapper “circa veertig joints” bij zich. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten.

Lees meer »

KIJK. Chris Hemsworth onthult eigen ster op Hollywood Walk of Fame

De 2.781ste ster van The Hollywood Walk of Fame is onthuld en de nieuwe tegel draagt de naam van de Australische acteur Chris Hemsworth. Hij is de nieuwste ‘Marvel’-superheld die de eer krijgt en daarom is zijn collega Robert Downey Jr., voor vele bekend als Iron man, aanwezig om hem te steunen. Acteren is een sprong in het diepe en

Lees meer »

Twee jaar rijverbod voor gepensioneerde garagist zonder rijbewijs: “Zegt niet meer te zullen rijden, maar doet het toch”

Een gepensioneerde garagist uit Roeselare blijft ondanks een rijverbod toch achter het stuur van auto’s van klanten kruipen. Twee jaar rijverbod en een alcoholslot moeten hem nu afschrikken.
The post Twee jaar rijverbod voor gepensioneerde garagist zonder rijbewijs: “Zegt niet meer te zullen rijden, maar doet het toch” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (27) had al een verbod op sociale media, maar kon het cyberlokken niet laten: “Onze zoon durft hierdoor niet meer naar buiten”

Hij had een voorwaardelijke celstraf van drie jaar boven zijn hoofd hangen en mocht niet meer op sociale media, noch via zijn laptop, tablet of Playstation. Maar toch begon een 27-jarige man uit Kortrijk bijna meteen na zijn vrijlating opnieuw online te chatten met minderjarigen. Hij vroeg hen naaktfoto’s en liet hen in ruil voor virtuele muntjes perverte video-opdrachten uitvoeren.

Lees meer »

Naakte man doodt jogster in park in Zwitserland

Een naakte man heeft dinsdagavond volgens de Zwitserse politie verscheidene mensen in een park aangevallen en daarbij een joggende vrouw gedood. De politie van het kanton Zürich deelde woensdag mee dat een andere persoon lichtgewond raakte bij het incident.

Lees meer »

Erkenning Palestina zou een krachtig signaal zijn

“Ik wil de komende jaren zeker weten dat Ierland zich heeft uitgesproken, dat het is opgekomen voor vrede.” Dat zei de Ierse premier Simon Harris woensdag. Zijn land erkent vanaf nu de Palestijnse Staat. België vindt het daarvoor nog te vroeg.

Lees meer »

Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de VS: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika: na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke jaren in zijn nieuw boek De laatste walvis.

Lees meer »