“Van iedere 100 euro die in ons land wordt verdiend, wordt 55,5 euro uitgegeven door de overheid”: Noël Slangen fileert de staat van ons land

“Het geld halen waar het zit” is een populaire slogan, zeker sinds de opkomst van PVDA. Maar waar zit dat geld in ons land? En hoe zorgen we ervoor dat we de oplopende kosten voor de gezondheidszorg en de pensioenen kunnen betalen? “We hoeven de toekomst niet te somber in te zien”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen. “Maar dan moeten we sommige erfenissen uit het verleden durven af te werpen.” 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »

“Ik heb toen de gevoelenskraan dichtgedraaid”: Coely openhartig over de beroerte van haar mama in ‘Niks te zien’

“Ze dachten echt dat wij nietsnutten gingen worden.” In een nieuwe aflevering van ‘Niks te zien’ neemt de slechtziende Karl Meesters de queen van de Belgische hiphop, Coely, mee op een muzikale reis naar Schotland. Voor de 30-jarige zangeres, die tijdens het programma onder meer openhartig vertelt over de beroerte van haar mama en ook haar eigen struggles, was het

Lees meer »

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

Eerste communie in Esen

Op donderdag 9 mei was het voor twaalf kinderen een feestelijke dag, want ze mochten voor de eerste keer naar de communie gaan. Priester Geert Rosseeuw ging de eucharistie voor, juf Annelien Logghe had de kinderen uitstekend voorbereid op deze mooie dag en Claude Vindevogel begeleidde de kinderen op het orgel. Op de foto Ozzgres
The post Eerste communie

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Reconstructie. Hoe BBC-podcast grootste mensensmokkelaar van Europa kliste: “Scorpion” kreeg 10 jaar cel en boete van 1 miljoen in ons land

Hij kreeg in ons land een celstraf van 10 jaar en een boete van net geen miljoen euro. Barzan M. (36) is al enkele jaren de meeste gezochte smokkelaar van Europa. Maar hij wist telkens de dans te ontspringen. Tot een BBC-reporter hem kon traceren in zijn thuisland Irak én zelfs een interview met hem had. “Ik heb misschien wel

Lees meer »

Treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen verstoord

Door een persoonsongeval even voorbij het station Kontich-Lint is het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen ernstig verstoord geraakt. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. Er is momenteel geen treinverkeer mogelijk, de NMBS legt wel vervangbussen in.

Lees meer »