Sven Biscop over escalatie in Midden-Oosten: ‘Dit is precies waar Netanyahu op hoopte’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

OVERZICHT. Bart Verbruggen in voorlopige EK-selectie Nederland, Zirkzee niet – Undav bij 27 Duitse namen, geen Goretzka en Gnabry

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »

Martijn laat in ‘Boer zkt vrouw’ voor het eerst in z’n hart kijken en Robbe en Branko brengen samen de nacht door

“Wij willen weten waar we staan.” Chrissy en Lisanne eisten in ‘Boer zkt vrouw’ duidelijkheid van Martijn. En dus maakte de melkveehouder een definitieve keuze, waarbij hij een verrassende onthulling deed. Ook bij boer Michiel volgde een moeilijk keuzemoment. En Robbe en Branko zetten een volgende stap in hun relatie: voor het eerst brachten zij samen de nacht door.

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »