Suki Waterhouse onthult geslacht van eerste kindje met Robert Pattinson

Suki Waterhouse (32) heeft onthuld dat haar eerste kind een meisje is. De zangeres en actrice deelde vrijdag tijdens haar optreden op het Amerikaanse festival Coachella dat zij en Robert Pattinson (37) “een geweldige dame” op de wereld hebben gezet. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Huishoudhulpen slepen Het Poetsbureau voor de rechter

De arbeidsrechtbank van Hasselt behandelt volgende week donderdag de zaak van dertig poetshulpen die dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau voor de rechter gesleept hebben. Samen met de vakbonden hekelen ze dat het bedrijf het minimumloon niet zou betalen. Het Poetsbureau weerlegt de aantijgingen en verwijst onder meer naar de loonnorm.

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib

Naar het voorbeeld van ondertussen al veel andere gemeenten komt er ook in de bibliotheek in Wervik een tutjesboom. De tutjesboom staat bij de peutercollectie en moedigt kinderen aan om afscheid te nemen van hun fopspeen. De kinderen krijgen in ruil een boek als beloning.
The post Wervik maakt zich op voor onthulling van tutjesboom in de bib appeared

Lees meer »

Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien?

Op maandag 13 mei omstreeks 17 uur had de 37-jarige Mathieu Ghyselen uit Ieper een laatste telefonisch contact met zijn familie. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Mathieu Ghyselen (37) uit Ieper gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »