Schoenenketen Bristol zou vertrek uit Nederland overwegen

14:55 De Belgische schoenen- en kledingketen Bristol zou overwegen om zich terug te trekken uit Nederland. Dat melden ingewijden zondag aan de Nederlandse krant De Telegraaf. 

Meer krantenkoppen in België

“Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon zoekt financiële steun en therapeuten

Deze zomer trekt een dertigtal kinderen en jongeren op rouwkamp dankzij de vzw Saying Goodbye – Papillon, waar ze groepstherapie combineren met typische kampactiviteiten en -spelletjes. Een nobele organisatie, maar geen sinecure om op poten te zetten. De organisatie zoekt daarom financiële steun én therapeuten.
The post “Elk rouwkamp blijft aan de ribben plakken”: VZW Saying Goodbye – Papillon

Lees meer »

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

KIJK. Walter De Donder en Michiel De Meyer dollen met ‘vallende ster’ Marie Verhulst tijdens Samson-show

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Hollywoodsterren reageren op beslissing van Joe Biden om uit de presidentsrace te stappen: “We moeten dankbaar zijn voor zijn inzet”

“Hij herstelde eerlijkheid, waardigheid en integriteit in het ambt na vier jaar van leugens, misdaad, schandalen en chaos.” Verschillende Hollywoodsterren hebben gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich teruggetrokken heeft uit de race om het Amerikaanse presidentschap. Onder meer Lil Nas X, Cardi B en John Legend lieten van zich horen. “Bedankt voor je leiderschap.”

Lees meer »

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »

“Pompen als straf? Dat mag niet meer, het wordt als lijfstraf gezien”: onze reporter wordt 10 dagen reservist en merkt dat het leger minder hard is dan verwacht

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Eén van deze vijf moet Kamala Harris helpen Trump te verslaan. Amerika-expert legt uit “waarom ze best een witte man kiest”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »