Pijnlijk: missie van Belgische fregat Louise-Marie in Rode Zee uitgesteld omdat raket in lanceerbuis blijft steken

Het Belgische fregat Louise-Marie vaart voorlopig niet af naar de Rode Zee, waar het mee zou gaan instaan voor de veiligheid van de commerciële scheepvaart. Reden voor het uitstel is een incident tijdens een training waarbij een raket bleef steken in een lanceerbuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Bisschop Lode Aerts bezoekt geitenboerderij in Klemskerke: “Situatie van onze landbouwers onder de aandacht brengen”

Mgr. Lode Aerts bezocht donderdag de biologische geitenbioboerderij ’t Reigershof in Klemskerke, een deelgemeente van De Haan. De aanleiding van dat hoog bezoek was tweeërlei: enerzijds de negende verjaardag van de pauselijke encycliek Laudato Si’, anderzijds om de boeren een hart onder de riem te steken nu de landbouw meer en meer onder druk komt te staan. De Brugse bisschop

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Denen van Anderlecht arriveren op Neerpede, RSCA heeft nog waterkans – Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.
The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terugkeer naar Marokko dit jaar verdubbeld

In de eerste vijf maanden van dit jaar werden 119 Marokkanen in onwettig verblijf gedwongen teruggestuurd. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover de 55 personen die in dezelfde periode vorig jaar werden teruggestuurd. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. Volgens de CD&V-minister werpt de vernieuwde samenwerking met Marokko vruchten af.

Lees meer »

Anderhalve maand na faillissement is het nog altijd stil bij Van Hool: dit zijn de struikelblokken voor de overnemers

De opstart van het Zuid-Afrikaanse bedrijf GRW op de site van de failliete busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) loopt vertraging op. De onderhandelingen over onder meer vakantieperiodes en extralegale voordelen verlopen stroef. Intussen kan ook VDL, het andere bedrijf dat een stuk van Van Hool wil overnemen, nog altijd niet starten in Koningshooikt omdat niet alle concurrentiewaakhonden hun toestemming

Lees meer »

Willem Hiele geeft geweld toe, maar er komt geen proces: sterrenchef betaalt werknemer die hij in elkaar sloeg

Er komt géén strafproces tegen topchef Willem Hiele (42) die een personeelslid twee weken arbeidsongeschikt sloeg. Dat blijkt uit een interview dit weekend met hem in ‘De Tijd’. De sterrenkok kwam tot een schikking met het slachtoffer. Lees: Hiele vergoedde zijn ex-werknemer, die altijd had volgehouden dat de topchef hem uit het niets had aangevallen. Hiele vertelt nu iets anders.

Lees meer »