Lorena Wiebes juicht te vroeg: Marianne Vos wint in slotmeters de Amstel Gold Race voor vrouwen

Een beginnersfout voor Lorena Wiebes. In de slotmeters dacht dat ze won, maar ze stak te vroeg haar handen in de lucht. Marianne Vos speelde het slim en stak haar in de laatste meters nog voorbij. Het is de tweede keer dat ze de Amstel Gold Race weet te winnen. 

Meer krantenkoppen in België

Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter

Helena Ponette heeft zaterdag op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Brussel haar persoonlijk record op de 400 meter verbeterd. Ze klokte 51.51 en bleef zo amper één honderdste boven de EK-limiet.
The post Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Advocaat haalt fors uit: “Volgens mij heeft Al-Baghdadi dat nog al eens gedaan”

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) hebben de advocaten van de burgerlijke partijen donderdag hard uitgehaald naar de beschuldigde. Meester Kris Luyckx bestempelde Khaldoon Al-Baghdadi (42) als een leugenaar, maar is er vooral van overtuigd dat de Iraakse Oostendenaar niet aan zijn proefstuk toe was. Daarbij werd geopperd dat de beschuldigde in Syrië mogelijk aan de

Lees meer »

Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »

Vier gewonden bij mesaanval op metro in Lyon

Vier mensen zijn zondag gewond geraakt bij een mesaanval in de metro van Lyon, in het oosten van Frankrijk. Een 27-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit is opgepakt en het gerecht opende een onderzoek wegens poging tot opzettelijke doodslag.

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »