LIVEBLOG KORTRIJK-CHARLEROI. Krijgen we nog een winnaar? Guiagon besluit naast

KV Kortrijk kan mits winst tot op twee punten naderen van Charleroi. Krijgen de West-Vlamingen de Zebra’s klein? Volg het in de liveblog hieronder. Voorlopig staat het 1-1. 

Meer krantenkoppen in België

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van een jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

“Ze zouden in augustus trouwen. Die criminelen hebben levens kapotgemaakt”: oudste broer van slachtoffer bruggooiers getuigt

“Hij is truckchauffeur. Dus je vreest wel eens voor een ongeval. Maar dit? Dit is gewoon crimineel.” Aan het woord is Vasile Tibil (57). Hij is de oudste broer van Gheorghe (50), de Roemeen die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een snelwegbrug in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Zijn vrouw zat als passagier naast hem. “Hij

Lees meer »

EBU zal vlaggenbeleid herevalueren na incident met EU-symbool op Eurovisiesongfestival

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat zegt de EBU in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas, die zich kwaad had gemaakt nadat een EU-vlag geweerd was uit de arena in het Zweedse Malmö waar het liedjesfestival zaterdag plaatsvond. De EBU

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Premier De Croo is trots op tienduizenden nieuwe jobs, maar: 1 op de 3 zijn bijkomende banen bij de overheid. Kan dit blijven duren?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »