LIVEBLOG ANDERLECHT-UNION. Tienkoppig Anderlecht staat weer op voorsprong, Amuzu scoort 2-1!

Een Brusselse derby op het scherpst van de snee mét veel inzet. Zowel Anderlecht als Union kan na deze speeldag leider worden als het wint. Wie pakt de leiding? Volg het in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

In mum van tijd loopt Stevoort in Hasselt onder water: jaarlijkse Pinksterfeesten verplaatst naar vandaag

Hulpverleningzone Zuid West Limburg kreeg gisteravond een 60-tal oproepen binnen over wateroverlast na een hevige onweersbui. Het ging om oproepen uit Beringen, Heusden-Zolder, Lummen, Herk-de-Stad, Hasselt en Sint-Truiden. Ook Stevoort in Hasselt waar op dat moment de jaarlijkse Pinksterfeesten plaatsvonden kreeg het zwaar te verduren. De Vierkamp, een traditioneel onderdeel van de feesten, is verplaatst naar vandaag.

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »

“De bibliotheek is geen saaie plek, maar een heuse ontdekkingsreis”: Veerle Vandenbussche (61) staat al 38 jaar aan hoofd van de bib

Dit jaar is het precies dertig jaar geleden dat de bibliotheek in handen kwam van het stadsbestuur. Maar nog van daarvoor, sinds 1986, is Veerle Vandenbussche (61) er werkzaam. Sinds 1987 is ze bibliothecaris. “De bib is nog altijd een soort van kleine cultuurtempel. We blijven inspanningen leveren om zoveel mogelijk mensen te bereiken.”
The post “De bibliotheek is

Lees meer »

650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow

Het Ensorinstituut (GO!) eert de bekende grootmeester met een stoet waaraan ook lagere scholen en het VTI deelnemen. Er zullen op 30 mei 650 leerlingen meestappen. De onthulling van de ‘Ensor-peepshow’ in een strandcabine is de apotheose. Die cabine wordt de hele zomer een attractie in Mariakerke.
The post 650 leerlingen in parade en… Ensor-peepshow appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetins meest hilarische benoeming ooit: vader vond corruptie uit, zoon moet die nu gaan bestrijden

In Rusland gaat Boris Kovaltsjoek (46) het Rekenhof leiden. Een opmerkelijke keuze, want in die rol wordt hem de strijd tegen corruptie toevertrouwd. En die corruptie is zowat uitgevonden door de Kovaltsjoeks. Vader Joeri (72) geldt als de persoonlijke bankier van Poetin, versluisde meer dan een miljard naar belastingparadijzen en profiteert nu volop van de oorlog. Een portret van de

Lees meer »

Heleen en Robbie runnen therapeutische ezelboerderij in Deerlijk: geniet van hapje en drankje in de Donkibar

Heleen De Wulf en Robbie Courtens organiseren op vrijdag 31 mei hun jaarlijkse Donkibar in de therapeutische ezelboerderij Elza en Valère in Deerlijk, die ze samen runnen in de Oude Heerweg in Sellewie. Genietend van een hapje en een drankje maak je er kennis met de doelstellingen en werking van de vzw.
The post Heleen en Robbie runnen therapeutische

Lees meer »