LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Staan Kopecky en co uur aan de kant? Koers geneutraliseerd door ongeval op parcours

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Na een goede 40 kilometer werd de wedstrijd geneutraliseerd door een ongeval verderop het parcours. De wedstrijd ligt al even stil. Volg de race hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »

‘Dronegate’ eist nieuw slachtoffer in Parijs: Canada stuurt ook bondscoach weg na ‘nieuwe onthullingen’

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft na twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam ook hoofdcoach Beverly Priestman naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

“Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan in Iepers sportcentrum

In het Ieperse sportcentrum met muurschildering van Emma Meesseman kunnen haar stadsgenoten de basketster aan het werk zien tijdens de Olympische Spelen. Piet en Nathalie plaatsen een groot scherm op de plek waar Emma en andere Belgian Cats groot werden.
The post “Dit is de bakermat van de Belgian Cats”: samen supporteren voor Emma Meesseman op de Spelen kan

Lees meer »

Eén op de zes kopers miljoenenpanden aan Belgisch-Nederlandse kust is Duitser: “Ze komen voor de rust en het lekkere eten”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

Haaien voor Braziliaanse kust “onder invloed” van cocaïne

Het klinkt absurd, maar Braziliaanse haaien blijken ‘onder invloed’ te zijn. Dertien geteste wilde Braziliaanse scherpsnuithaaien testten in een onderzoek positief op cocaïne, met een concentratie die 100 keer hoger is dan eerder werd gerapporteerd voor andere waterdieren. De dieren zouden de drugs opnemen door de enorme smokkel via de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Lees meer »

Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

KIJK. Ashlee Simpson brengt oude hits in nachtclub, twintig jaar na playbackdrama bij SNL

Ashlee Simpson (39) viert feest want haar debuutalbum ‘Autobiography’ is twintig jaar oud. De zangeres trok naar de nachtclub Evita in West-Hollywood waar ze haar oude hits bracht. Het publiek zong luidkeels mee met onder andere ‘Pieces of Me’ en ‘Boyfriend’. Haar bekende zus, Jessica Simpson (44), sprak vol lof op Instagram: “Je bent een echte rockster Ash! Je zag,

Lees meer »