LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Peloton opent in de finale jacht op drie rensters, SD Worx niet mee voorin

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. Vroeg in de wedstrijd werd de koers een uur lang stilgelegd door een ongeval op de route, waardoor het parcours stevig is ingekort. Weet Kopecky hiervan te profiteren? Volg de race hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Nog een laatste horde voor KV Kortrijk: “Het behoud is tastbaar nu”

KV Kortrijk staat aan de vooravond van de allerlaatste horde richting de eindstreep. Die eindstreep betekent behoud. Nog één wedstrijd moeten ze tot een positief einde brengen. Een wedstrijd waaraan ze beginnen met een bonus van 1 doelpunt. Keer vier maanden terug in de tijd, vertel dit aan een voetballiefhebber en die gelooft je nooit.
The post Nog een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer” – Kiev: Russisch offensief in Charkiv gestopt

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs het

Lees meer »

Sportdokter ontkracht hardnekkige sportmythes: “IJs leggen en stretchen, het heeft geen enkele zin”

Stretchen is nutteloos en masseren pure placebo. De ‘moeder aller sportzomers’ is ook aan ons, amateurs, want topsportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen ontkrachten een boel mythes in hun boek ‘Biefstuk in de broek’. Daarnaast onthullen ze wat Lotte Kopecky zeker niet doet om de topsporter te zijn die ze is – en die ook in u schuilt met

Lees meer »

Brecht mag ziekenhuis verlaten na zware revalidatie en wint dezelfde dag vijf jaar lang gratis concerten: “Mijn jongste wil naar Camille”

Brecht Stevens (35) kreeg woensdag twee keer goed nieuws. Na vijf maanden mag hij eindelijk het ziekenhuis verlaten, na een jarenlange strijd tegen lymfeklierkanker. Diezelfde dag won Brecht een radiowedstrijd van Qmusic, waarmee hij de komende vijf jaar tickets voor alle belangrijke concerten en theatervoorstellingen krijgt. “Een mooie stap richting mijn herwonnen vrijheid”, glundert hij. “Mijn kinderen waren ook heel

Lees meer »

Bijen in de bloemetjes tijdens Week van de Bij

Vanaf zondag 26 mei start de Week van de Bij. Meulebeke wil in die week extra inzetten op nestgelegenheid, voldoende voedselaanbod en pesticide-reductie voor bijen en andere bestuivers. Schepen van Leefmilieu Danny Bossuyt legt uit: “Op dinsdag 28 mei is er om 19.30 uur een informatieve avondsessie in het lokaal dienstencentrum. Op zaterdag 1 juni
The post Bijen in

Lees meer »

“Mee betaald voor zijn gebit, nu zitten wíj in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de ‘Turkse tandenmaffia’ liet spannen

“Sorry dat ik het zeg, maar hij is laag gevallen.” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee slachtoffers die via de zanger naar Turkije reisden en nu fysiek, mentaal én financieel in de put zitten. “Hij straalde met zijn nieuw gebit, ik zat

Lees meer »