LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël heeft zowel “offensieve als defensieve plannen” goedgekeurd na aanval van Iran

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst van het oorlogskabinet. En de Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof

Door het bouwverlof zal er tot en met zondagavond 11 augustus niet gewerkt worden in de Boezingestraat. In die periode zal het verkeer tussen de verkeerslichten en de inrit van het sportcentrum in beide richtingen toegelaten worden.
The post Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestopruiming in Aalst gaat nog 3 weken duren: “Alle deeltjes worden verzameld, laten niets aan toeval over”

Het zal wellicht nog 3 weken duren voordat al het asbest is opgeruimd, dat vrijkwam na een grote brand vorige maandag in de Eugeen Bosteelsstraat in Aalst. Vorige week heeft de brandweer de straat en alle daken en gevels afgespoten, zodat de asbestdeeltjes zich niet verder zouden verspreiden. Maar dat was niet voldoende, op advies van experten is een gespecialiseerde

Lees meer »

Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen 100 jaar de deuren: “Tijd om te genieten van momenten met de familie”

Als een laatste der Mohikanen sluit Vishandel Deconinck, de laatste vishandel van Komen-Waasten, eind juli de deuren. Met net geen 100 jaar op de teller, hebben Patrick (62) en Katrien (62) besloten om te genieten van een welverdiend pensioen. “Vis uit de Noordzee? Dat is bijna een uitzondering geworden.”
The post Vishandel Deconinck uit Komen-Waasten sluit na net geen

Lees meer »

Politie onderzoekt vechtpartij in het Zoute in Knokke

In het Zoute in Knokke is enkele dagen geleden een vechtpartij ontstaan tussen een groep mannen. Op beelden is te zien hoe ze een golfkarretje staande proberen houden. Wanneer dat niet lukt, richten ze zich op een andere man.
The post Politie onderzoekt vechtpartij in het Zoute in Knokke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke

In Moerkerke bij Damme vatte woensdagmiddag de lading van een vuilniswagen vuur. De chauffeur merkte de vlammen in zijn achteruitkijkspiegel op en kon het voertuig op een parking plaatsen.
The post KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze echt was bang”: mishandelingsvideo van Charlotte Dujardin is al jaren oud, waarom werd nu pas aan alarmbel getrokken?

De ‘klokkenluider’ die de video maakte waarop drievoudig olympisch kampioene Charlotte Dujardin (39) een paard fysiek mishandelt, deed dat “om de dressuursport te helpen”. Dat zegt de advocaat van de anonieme persoon. Het filmpje blijkt zelfs al een paar jaar oud, maar de maker bracht het alsnog naar buiten. “Omdat het niet goed zou voelen als Dujardin in Parijs weer

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Een waar spektakel op de Seine, inclusief optreden van Céline Dion? Volg hier de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs

Het is zover: de langverwachte openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat zo meteen van start in Parijs. Het belooft een groot spektakel te worden. Niet in een stadion deze keer, maar op de Seine, met meer dan 160 boten met zo’n 10.500 atleten van meer dan 200 delegaties. Het is vooral uitkijken naar welke grote artiesten een rol krijgen tijdens

Lees meer »