Joodse gemeenschap in Antwerpen leeft mee met Israël: “300 drones afvuren op een land is meer dan louter een waarschuwing”

De Antwerpse Joodse gemeenschap is bezorgd over de escalatie van het conflict tussen Israël en Iran. “We hebben allemaal familie of vrienden in Israël. We leven met hen mee”, klinkt het. Het Forum der Joodse organisaties vraagt België de aanval scherp te veroordelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »

Cristiano Ronaldo dé grootverdiener, maar kent u de opvallende nummer twee ook? Dit zijn de bestbetaalde sporters ter wereld

Cristiano Ronaldo is nog steeds de bestbetaalde sporter ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de 39-jarige Portugese superster van het Saoedische Al Nassr goed voor een jaarinkomen van 260 miljoen dollar (ruim 239 miljoen euro). Daarmee blijft hij golfer Jon Rahm 218 miljoen euro en Lionel Messi 124 miljoen voor. Max Verstappen staat met een inkomen van 74,5

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »

Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke

Zaterdagavond liep in een woning langs de Groene-Herderstraat in Rumbeke een ruzie tussen twee vrienden volledig uit de hand. Een 51-jarige bewoner gaf er een 59-jarige man een pak slaag. De bewoner, die daarna een filmpje online lanceerde, werd opgepakt en verblijft inmiddels in de gevangenis.
The post Man ernstig gewond na vriendenruzie in Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Zwinregio rond Knokke-Heist ontdekken? Dat kan vanaf nu met rugzak, fiets én opblaasbootje

Knokke-Heist is een hotspot voor avonturiers rijker. Binnenkort ontdek je de kustgemeente en omliggende Zwinregio door te ‘packraften’. Een relatief nieuwe sport die bestaat uit een kruising tussen backpacken en raften waarbij je de ongerepte natuur in haar puurste vorm ervaart. Het idee komt van Tony Durnez (43) en Esther van de Pol (38) die je met hun bedrijfje Adventuretime

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »