Joodse gemeenschap in Antwerpen leeft mee met Israël: “300 drones afvuren op een land is meer dan louter een waarschuwing”

De Antwerpse Joodse gemeenschap is bezorgd over de escalatie van het conflict tussen Israël en Iran. “We hebben allemaal familie of vrienden in Israël. We leven met hen mee”, klinkt het. Het Forum der Joodse organisaties vraagt België de aanval scherp te veroordelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Mattel lanceert nu ook blinde Barbie-pop

De bekende Barbie-pop heeft nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij tonen in zijn producten. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Belgen zitten vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen. “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten. We zitten hier al

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Duitsers vrezen dat ze hun broodjes duurder zullen moeten verkopen”

Turkije en Duitsland raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’? En wat met de prijs als de Europese

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »