Iraniërs vieren aanval tegen Israël op straat en scanderen “dood aan Israël” en “dood aan Amerika”

In de grootste Iraanse steden zijn duizenden mensen de straat opgegaan om de Iraanse aanval op aartsvijand Israël te steunen. Onder meer in de hoofdstad Teheran en in de steden Isfahan en Kerman hebben manifestaties plaatsgevonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Hugo Sigal laat iedereen wegdromen naar Saint-Tropez met nieuwe single

Na het uitbrengen van zijn eerste soloalbum ‘Dromen’ en het winnen van een MIA (Music Industry Award) voor ‘Vlaams Populair’, staat Hugo er meer dan ooit. En er komt nog meer aan, want recent bracht hij niet alleen zijn nieuwe single ‘Saint-Tropez’ uit, maar ook een vinyl-versie van ‘Dromen’ mét daarop ‘Saint-Tropez’ als bonus track. Met een nieuwe single op

Lees meer »

Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare

Op de staande wippen aan de Kortekeer in Beselare werd de 1 meischieting georganiseerd door de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Sebastiaan Beselare om de jaarkoning aan te duiden.
The post Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie en organisatie Flanders Open Rugby gaan voor nultolerantie: “Grootste drugscontroles ooit”

De politie van Dendermonde gaat grote drugscontroles houden als de 102 rugbyploegen aankomen voor de 30ste editie van het Flanders Open Rugby tornooi. Op het terrein zelf zullen ook agenten in burger controleren op drugsbezit en drugshandel. Zo’n grote drugscontrole is een primeur voor het jaarlijkse rugbytornooi en het festival. "Die is nodig omdat de drugswetgeving in het thuisland van

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brouwerij Sint-Joris in Reningelst heeft na 47 jaar weer een roerkuip: “De Kinderbrouwerij serveert nu ook pils met eigen logo”

In Reningelst werd al heel wat gerestaureerd en heropgebouwd in de brouwerij-mouterij Sint-Joris. Om het volledige brouwproces opnieuw te kunnen vertellen, was nog een roerkuip nodig. Dankzij brouwerij De Poes kan het laatste puzzelstuk gelegd worden, want De Kinderbrouwerij krijgt een roerkuip in bruikleen. “We bieden nu ook de pils van De Poes aan en exclusief voor de Kinderbrouwerij werd

Lees meer »

Hoofddoekenverbod in onderwijs niet in strijd met godsdienstvrijheid, oordeelt Europees Hof voor de Rechten van de Mens: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs is niet in strijd met de godsdienstvrijheid, die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek nu stoppen”,

Lees meer »

Europese Commissie opent onderzoek naar mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is donderdag een formeel onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Nog maar twee weken geleden startte de Commissie een ander onderzoek naar Meta, toen wegens vermoedens dat het bedrijf zijn verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

Reddingsactie opgestart na telefoontje van voorbijganger, maar twee bootjes ‘in nood’ zijn eigenlijk bezig met sportlessen: “We willen mensen inlichten”

De politie Westkust waarschuwt inwoners of passanten op de Zeedijk in Oostduinkerke. Dinsdagmiddag werden daar de procedure ‘redding op zee’ en de procedure ‘small-boats’ voor vluchtelingen opgestart na een melding van twee bootjes op zee. Het bleken echter leerlingen op sportdag bij de surfclub te zijn. “Dat dat deze week nog meermaals gebeuren”, meldt de politie.
The post Reddingsactie

Lees meer »