Hoe kon Israël uren vooraf al de drones en raketten zien komen én hoe hielpen de Amerikanen en Britten de aanval af te slaan?

Uren voor de raketten Israël zouden bereiken, klonk in de media al dat ze onderweg waren. Hoe kon dat, hoe zwaar was de aanval en hoe haalde Israël samen met Amerika bijna alles uit de lucht? “Dit was getelefoneerd”, zegt oud-kolonel Roger Housen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ons geheim? De frietjes elke dag zelf proeven”: Yi-Ping en Ping-Hsiu baten al vier jaar Frituur Vierwege in Zuienkerke uit

Yi-Ping Zhao en Ping-Hsiu Yeh namen vier jaar geleden frituur Vierwege over langs de Blankenbergse Steenweg in Zuienkerke. Ze ruilden de sushi voor frietjes en besloten hun eigen Vlaamse verhaal te schrijven. “Al vinden we het ook helemaal niet erg als de mensen ons ‘frietchinezen’ noemen”, glimlacht het sympathieke koppel.
The post “Ons geheim? De frietjes elke dag zelf

Lees meer »

Antwerpse cafébazin Linda tot tweemaal toe aangevallen door drugsgebruikers: “Ze snuiven alsof ze hun neus snuiten”

“Drugs lijken de normaalste zaak in het uitgaansleven, maar niet in café Den Engel”, zegt Linda Van Heymbeeck, de bekendste cafébazin van Antwerpen, strijdvaardig. Ze krijgt regelmatig dreigberichten van klanten die werden buitengezet. Zondagavond werd de uitbaatster zelfs tot tweemaal toe fysiek aangevallen door gebruikers, en dat was niet de eerste keer.

Lees meer »

Derde, tweede of toch nog eerste: hoe de uitkomst van zondag het ritme van de mercato van Anderlecht zal bepalen

Behoudt Anderlecht uitzicht op de Champions League of moet paars-wit vrede nemen met de Europa of Conference League als troostprijs. Het resultaat van zondag op Antwerp – en dat van zowel Club Brugge als Union – zal bepalend zijn voor het ritme van de zomermercato op Neerpede. Derde, tweede of toch nog eerste, wat zijn de ‘gevolgen’? En wat met

Lees meer »

Alderweireld, Witsel en De Cuyper in voorselectie voor het EK

Dan toch een last dance? De kans bestaat dat Axel Witsel (35) komende zomer met de Rode Duivels meegaat naar het EK in Duitsland. De verdediger/middenvelder van Atlético Madrid kondigde een jaar geleden zijn afscheid bij de nationale ploeg aan, maar zit nu, net als Maxim De Cuyper en Toby Alderweireld, in de (ruime) voorselectie van Domenico Tedesco.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

“Zo’n reis met het gezin die je maar één keer in je leven doet”: Littler kiest na topwinst voor… Disney World

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten. Vol ongeloof staarde hij voor zich uit.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël: offensief in Rafah “geen risico” voor burgers – Internationaal Gerechtshof beveelt aanval te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Minister

Lees meer »

Limited edition Picon o’Vin 2024 van De Lovie en Top’oVin

Top’oVin uit Proven en De Lovie vzw uit Poperinge brengen dit jaar opnieuw een limited edition uit van de drinkbare streekaperitief Apero Amer. Kunstenaar Patrick Lefevere van Studio Artîlerie, het kunsteneiland van De Lovie vzw, creëerde een uniek ontwerp voor het etiket op de fles.
The post Limited edition Picon o’Vin 2024 van De Lovie en Top’oVin appeared first

Lees meer »

Opnieuw kopstuk Britse conservatieven opzij gestapt

Opnieuw zet een Tory-kopstuk een stap opzij in de aanloop naar de Britse verkiezingen. Dit keer is het Michael Gove, minister van Huisvesting in de regering van premier Rishi Sunak. De Brit kondigde vrijdag aan niet meer mee te doen aan de verkiezingen, die op 4 juli plaatsvinden. Gove noemde de tol van het ministerschap en de “tijd voor een

Lees meer »