“Hier is ze”: Elke van Mello verwelkomt eerste dochtertje Robin met jeugdliefde Jan-Pieter

Actrice en radiopresentatrice Elke van Mello (42) is donderdag bevallen van een eerste dochter, die de naam Robin heeft gekregen. Dat kondigt ze samen met haar partner Jan-Pieter Delcour aan op Instagram. “Hallo wereld! Hier is ze”, schrijft het koppel onder een schattige foto van hun wondertje. 

Meer krantenkoppen in België

Met nieuwste theaterstuk komt Sven De Ridder Company voor het eerst ook naar Blankenberge én Wevelgem, maar ook naar het vertrouwde Izegem

De tweede helft van de maand mei, dat is zo stilaan de periode geworden dat de Sven De Ridder Company de pers bijeen roept om hun nieuwste theaterstuk voor de komende zomer voor te stellen. En dat was ook dit jaar niet anders. Dus trok de voltallige Vlaamse en Nederlandse pers naar de luchthaven van Deurne om meer info te

Lees meer »

Koen Wauters doet minder toffe ontdekking bij ‘Sing again’-collega Julie Van den Steen: “Het hoeft niets te betekenen, maar het is raar”

Negen kandidaten konden na enkele spannende rondes doorstoten naar de finale van ‘Sing again’. De jury kende in de halve finale de drie duo’s Marjolein en Chris, Bert en Esther, en Luka en Justin al direct een ticket naar de finale toe. Voor de overige drie duo’s werd telkens één persoon gered door het publiek in de studio. Daardoor wisten

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in 2024 nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »

Unie der Zorgelozen brengt muziektheatervertelling ‘Klankenkoorts’ in Kortrijk

Op 31 mei brengt de Unie der Zorgelozen de première van Klankenkoorts, een muziektheatervertelling die is gegroeid in de schoot van een groep muzikanten en vertellers uit de achterban van de Unie en FMDO, een netwerk van organisaties die zich inzetten voor diversiteit, inclusie en samenleving.
The post Unie der Zorgelozen brengt muziektheatervertelling ‘Klankenkoorts’ in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Politicoloog die banden met Kremlin heeft, roept Rusland op “demonstratie van kernexplosie” te geven

Een Russische politicoloog die hoog aangeschreven staat bij het Kremlin heeft Moskou opgeroepen om een “demonstratie van een kernexplosie” te geven. Dat moet het Westen dwingen om Oekraïne te verbieden Russische doelwitten aan te vallen. “Een nucleaire wolk die live te zien is op televisie zal de westerse politici hopelijk doen beseffen hoe bang ze zijn voor een kernoorlog”, klinkt

Lees meer »

In Mexico is het zo heet dat de brulaapjes uit de bomen vallen

De aanhoudende hitte en droogte in Mexico leiden tot sterfte onder brulaapjes. In de zuidelijke jungle vinden inwoners dieren die uit de bomen vallen nu de temperaturen er tot boven de 45 graden stijgen. In de notoir snikhete deelstaat Tabasco zijn sinds begin deze maand alleen al 83 wilde exemplaren van de kleine primatensoort dood aangetroffen.

Lees meer »

Sportdokter ontkracht hardnekkige sportmythes: “IJs leggen en stretchen, het heeft geen enkele zin”

Stretchen is nutteloos en masseren pure placebo. De ‘moeder aller sportzomers’ is ook aan ons, amateurs, want topsportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen ontkrachten een boel mythes in hun boek ‘Biefstuk in de broek’. Daarnaast onthullen ze wat Lotte Kopecky zeker niet doet om de topsporter te zijn die ze is – en die ook in u schuilt met

Lees meer »