Het eerste puntenverlies voor AA Gent in de Europe Play-offs: Buffalo’s gaan onderuit bij OH Leuven

De eerste uitschuiver van AA Gent in de Europe Play-offs is een feit. De Buffalo’s verloren aan Den Dreef met 2-1 van OH Leuven en zien KV Mechelen naderen tot op één puntje. 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag officieel? Vincent Kompany geland in München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »

Volgens experten is dit het engste geluid ter wereld: “Het lijkt wel het geschreeuw van duizend lijken”

Wetenschappers hebben met een 3D-printer het geluid nagebootst van een ‘Aztec Death Whistle’ of een Azteeks doodsfluitje. Zo’n fluitje werd in 1999 gevonden bij een skelet in een Azteekste tempel in Mexico. Oorspronkelijk werd gedacht dat het voorwerp, met de vorm van een menselijk strottenhoofd, een simpel stuk speelgoed was. Het duurde vijftien jaar voordat wetenschappers beseften dat het als

Lees meer »

Plechtige Memorial Day ter ere van gesneuvelde Octaaf Desmet

Afgelopen donderdag werd naar jaarlijkse traditie op de militaire begraafplaats in Ingooigem een stijlvolle ceremonie georganiseerd door de American Overseas Memorial Day Association Belgium (AOMDA). Sinds 1923 bestendigen zij de herinnering aan de Amerikaanse strijdkrachten die stierven in de verdediging van de vrijheid en begraven liggen in België. Dit gebeurde tijdens de plechtigheid Memorial Day waarop de gesneuvelde soldaat Ingooigemnaar

Lees meer »

Vier ooievaarsjongen geringd in natuurreservaat De Zegge in Geel

In De Zegge in Geel zijn 4 ooievaarsjongen geringd. De Zegge is het oudste natuurreservaat van het land. Nadat er 4 jaar geleden een nestpaal voor ooievaars werd gezet, kunnen ze er elk jaar rekenen op een weerkerend koppel dat er komt broeden. Dit jaar hadden ze 5 jongen, een recordaantal. Eentje heeft het wel niet gehaald.

Lees meer »

Mensen komen in Seoul samen voor wedstrijd om helemaal niets te doen

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen.

Lees meer »

Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge

Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, Port of Antwerp-Bruges en stad Brugge hebben zondag een nieuw fietspad in Zeebrugge ingehuldigd. De route maakt deel uit van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Via het nieuwe fietspad kan het havenpersoneel veilig met de fiets naar het werk.
The post Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Een kraamkamer van sterren, samensmeltingen en spiralen: ruimtetelescoop Euclid verbluft astronomen met nieuwe foto’s

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft nieuwe foto’s vrijgegeven die gemaakt zijn door Euclid. Deze ruimtetelescoop moet de komende 6 jaar de grootste en meest nauwkeurige 3D-kaart van het heelal ooit maken. Euclid werd vorige zomer gelanceerd, nu zijn de eerste wetenschappelijke bevindingen doorgestuurd. Astronomen zijn onder de indruk: "Dit is slechts een hint van wat Euclid kan."

Lees meer »

Budget van 108 miljoen (!), maar nieuwe film van Jennifer Lopez wordt met de grond gelijk gemaakt: “Heeft ze zelfs het script gelezen?”

Jennifer Lopez (54) heeft hard gewerkt aan de nieuwe Netflix-film ‘Atlas’, waarin ze in de huid kruipt van een briljante data-analist kruipt. De productie ervan kostte maar liefst 100 miljoen dollar (108 miljoen euro). Maar of het dat ook waard was? De film wordt allerminst gesmaakt bij recensenten. “Ze verspilt haar kwaliteiten”, klinkt het.

Lees meer »