HET DUEL. Demir (N-VA) en Depraetere (Vooruit) over hoe de koopkracht in ons land moet worden beschermd: “Belastingen op arbeid verlagen”

Zuhal Demir (N-VA) en Melissa Depraetere (Vooruit) gingen vandaag in de studio van VTM NIEUWS het eerste ‘duel’ aan. Hoe moet de koopkracht in ons land beschermd worden? En hoe moeten de problemen in het onderwijs aangepakt worden? Op die vragen geven ze een antwoord tijdens een debat tussen twee politieke kopstukken. 

Meer krantenkoppen in België

Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat

In een OCMW-woning in de Stationsstraat in Merkem komt er een bankautomaat. De gemeenteraad keurde donderdag de concessieovereenkomst goed met het bedrijf Batoping voor de installatie van zo’n cash-muur. “Ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat appeared

Lees meer »

De Stroom, een vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking, opent ontmoetingsruimte De Kajuit

In 2023 verhuisde de Spelotheek naar de Deelfabriek, waardoor de benedenverdieping van vzw De Stroom in de Sint-Janslaan 1 kwam leeg te staan. Op vrijdag 24 mei werd ‘De Kajuit’, een gezellig ingerichte polyvalente ruimte, geopend met een feest voor de vrijwilligers, gevolgd door een eerste fuif voor de deelnemers op zaterdag 25 mei. “Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Daarnaast

Lees meer »

Wat staat nieuwe astronaut Raphaël Liégeois te wachten in de ruimte? “De hunkering naar het thuisfront is het grootste obstakel”

In 2026 trekt Raphaël Liégeois (36) zijn ruimtepak aan en zet hij koers naar het internationaal ruimtestation, waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Ver weg van de bewoonde wereld, zijn gezin, familie en vrienden. Wat is de psychologische impact van zo’n avontuur? “Het gemis van je naasten is soms groot, vooral naar het einde van de missie

Lees meer »

Oktoberfest weert hit ‘L’Amour Toujours’ van Gigi D’Agostino na racistische incidenten: “Geen plaats voor die rechtse rotzooi”

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Lees meer »

Kortrijkse Adelaar Valerie Veldeman, ondernemer en voorzitter Kortrijk-Noord: “Het industriepark moet voor fietsers aantrekkelijker zijn”

Met Valerie Veldeman (44) heeft Kortrijk-Noord, het grootste bedrijventerrein in het arrondissement, voor het eerst een vrouw aan het roer. “We zijn blij dat er wat beweging lijkt te komen in de overkapping van de R8, maar willen het industriepark ook aantrekkelijker maken voor fietsers.”
The post Kortrijkse Adelaar Valerie Veldeman, ondernemer en voorzitter Kortrijk-Noord: “Het industriepark moet voor

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

“Alternative für Deutschland wordt met onmiddellijke ingang uit Europese fractie gezet”

Volgens Duitse media zal de uiterst rechtse ID-fractie (Identiteit & Democratie) in het Europees Parlement de negenkoppige Duitse delegatie van Alternative für Deutschland (AfD) donderdag met onmiddellijke ingang aan de deur zetten. De vooral symbolische beslissing komt er twee dagen nadat het Franse Rassemblement National (RN) had laten weten na de verkiezingen van 9 juni geen fractie meer te willen

Lees meer »

Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen

Lees meer »

Anonieme campagne tegen Vlaams Belang trekt de aandacht: “Zeer gevaarlijke strategie”

“Geen gezeik, stem rijk.” Op sociale media circuleren al een hele week video’s van Ons Vlaanderen, een anonieme anti-campagne tegen Vlaams Belang. De opdrachtgever van de actie wenst te allen prijze anoniem te blijven, maar wat bereikt die hier nu juist mee? Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie, legt uit. “Dit zet de deur open voor zeer extreme toestanden.”

Lees meer »