Els Ampe (ex-Open Vld) is na amper één dag haar lijstduwer in Antwerpen al kwijt: “Het is niet de partij die ik dacht te steunen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”. 

Meer krantenkoppen in België

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

LIVE. Harris wipt over Trump in nieuwe peiling – Biden verschijnt voor het eerst weer in het openbaar (en loopt vlotjes de trap op)

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: wanneer is er beterschap op komst? David Dehenauw kijkt in de weerkaarten en heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Feest met vredesduif-monument: Ruiselede viert 80 jaar bevrijding

J. Nowicki. F. Stawiarski. L. Trusilo. I. Walasek. Die namen zeggen u wellicht weinig, maar het zijn de Poolse soldaten die op 8 september 1944 sneuvelden tijdens de bevrijding van Ruiselede. Als 80-jarige herdenking houden het gemeentebestuur, de heemkundige kring ‘Oud Ruysselede’ en de NSB-afdeling op zaterdag 7 september een Bevrijdingsfeest. Bij die gelegenheid wordt een vredesduif-monument onthuld aan de

Lees meer »

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »