Els Ampe (ex-Open Vld) is na amper één dag haar lijstduwer in Antwerpen al kwijt: “Het is niet de partij die ik dacht te steunen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”. 

Meer krantenkoppen in België

Stedelijke cultuurraad vraagt tijdens Torhoutse gemeenteraad meer ruimte voor cultuur

De stedelijke cultuurraad heeft van het spreekrecht gebruikgemaakt om maandagavond op het einde van de zitting van de Torhoutse gemeenteraad een lans te breken voor letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor cultuur. Wouter Verhelst, voorzitter van de deelraad Erfgoed, zou aanvankelijk het woord voeren, maar uiteindelijk nam Luc Descheemaeker de honneurs waar.
The post Stedelijke cultuurraad vraagt tijdens Torhoutse

Lees meer »

Steeds meer tandartsen met Roemeense diploma’s komen naar ons land, maar vermoedens van fraude: “Universiteiten zijn corrupt”

Maar liefst 1 op de 6 nieuwe tandartsen in ons land had vorig jaar een Roemeens diploma. België is populair bij buitenlandse tandartsen door ons groot artsentekort, maar rond heel wat Roemeense tandartsendiploma’s hangt een zweem van fraude, vertelt een Roemeense klokkenluidster aan VRT NWS. Bovendien blijkt uit nieuwe cijfers dat heel wat buitenlandse tandartsen in ons land mogelijk onder

Lees meer »

Ooievaars geboren en geringd in Bellewaerde: “Een hedendaagse dierentuin moet ook dieren in de natuur steunen”

In het Ieperse Bellewaerde Park is het eerste ooievaarsjong van het seizoen geringd en het wordt niet het laatste. Het aantal nesten in het park stijgt door verschillende investeringen. “Toch mogen deze vogels gaan en staan waar ze willen.”
The post Ooievaars geboren en geringd in Bellewaerde: “Een hedendaagse dierentuin moet ook dieren in de natuur steunen” appeared first

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »

De man achter de graffitikoppen van de Rode Duivels: “De Bruyne kostte de meeste moeite. Ineens was hij van kapsel veranderd”

Carrasco onder een brug in Vilvoorde, De Bruyne tegen een blinde muur in Drongen en Vertonghen op de gevel van een sporthal in Tielrode: de EK-selectie van bondscoach Tedesco werd opgeluisterd met prachtige graffitibeelden. Werk van Thomas Daem (40) en zijn collectief PNCHR (‘puncheur’) dat tot nu vooral naam maakte met karakterkoppen van coureurs. “Toen we nog illegaal werkten, knepen

Lees meer »