Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen”

Zondag 14 april vindt de derde West-Vlaamse Belevingsmarkt, samen met Family Fair plaats. “Lokaal produceren, proeven en beleven staan de hele dag centraal in en rond cc Ipso Facto, op het marktplein”, legt burgemeester Romina Vanhooren uit.

“We sluiten de paasvakantie af met onze West-Vlaamse Belevingsmarkt. Na twee succesvolle edities organiseren we dit evenement opnieuw, in samenwerking met vier jonge ondernemers die instaan voor Family Fair”, vertelt burgemeester Romina Vanhooren.

Korte keten

“Ook dit jaar blijven we inzetten op de korte keten en willen we mensen samenbrengen. Het is de ideale gelegenheid om samen met vrienden en familie de lente te vieren en te genieten van al het lekkers en moois dat West-Vlaanderen te bieden heeft”, vult schepen van Lokale Economie Stijn Jonckheere aan.

“We bouwen ons marktplein opnieuw om tot een echt landbouw-belevingsplein”

“Wie zegt de korte keten, denkt meteen aan onze landbouwers. Daarom toveren we samen met de Landbouwraad ons marktplein opnieuw om tot een echt landbouwbelevingsplein. Naast infostands van landbouworganisaties en demonstraties van onder meer een imker en een schaapscheerder valt er voor iedereen heel wat te beleven en te proeven op het marktplein”, zegt schepen van Milieu Gino Dumon.

Startende ondernemers

Naast kuieren langs de standen van de makers en producenten valt er veel leuks beleven in en om het Abtspark: van springen op het springkasteel tot klauteren over de berg strobalen en waarom niet eens een rondje door Oudenburg maken op een huifkar. “Ook onze jeugdverenigingen zullen die dag meewerken”, aldus schepen van Jeugd en Gezin Jens Balliere.

“We slaan ook opnieuw de handen in elkaar met Family Fair vzw, een initiatief van de vier lokale ondernemers Elke Vanbelle, Tine Ameloot, Pieter Gilliaert en Steven Dewulf. Zij brengen startende ondernemers en mensen met een leuk bijberoep samen in cc Ipso Facto. Daar kan het brede publiek leuk aangeklede standen ontdekken waar ze verrassende en fijne producten kunnen leren kennen en zelfs aankopen”, geeft schepen Stijn Jonckheere nog mee.

The post Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Familie van tien moet halsoverkop ander vakantiehuisje zoeken voor deze zomer. “Met Belvilla nog iets boeken? Nooit meer”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Zo heeft ‘De mol’ Senne gesaboteerd in de proeven: ”En toen begon die ananas in mijn broek te lekken”

“Ik zag hem af en toe een klein bijstapje maken om aan extra stappen te komen. Typisch molgedrag”. Winnaar Bernard Balcaen (33) had ‘de mol’ Senne al snel in het vizier. Tijdens een reünie in het Sint-Jansbergklooster in Zelem komen de kandidaten van ‘De mol’ te weten hoe Senne van der Zweep (28) tijdens de proeven heeft ‘gemold’. Hij slaagde

Lees meer »

In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht

Home Sweet Home, de bekende chocoladehandel met eigen productie in Brugge van Christiaan Contant en Barbara Roelens, heeft onlangs een ruime nieuwe winkel in de Wollestraat geopend.
The post In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »