Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen”

Zondag 14 april vindt de derde West-Vlaamse Belevingsmarkt, samen met Family Fair plaats. “Lokaal produceren, proeven en beleven staan de hele dag centraal in en rond cc Ipso Facto, op het marktplein”, legt burgemeester Romina Vanhooren uit.

“We sluiten de paasvakantie af met onze West-Vlaamse Belevingsmarkt. Na twee succesvolle edities organiseren we dit evenement opnieuw, in samenwerking met vier jonge ondernemers die instaan voor Family Fair”, vertelt burgemeester Romina Vanhooren.

Korte keten

“Ook dit jaar blijven we inzetten op de korte keten en willen we mensen samenbrengen. Het is de ideale gelegenheid om samen met vrienden en familie de lente te vieren en te genieten van al het lekkers en moois dat West-Vlaanderen te bieden heeft”, vult schepen van Lokale Economie Stijn Jonckheere aan.

“We bouwen ons marktplein opnieuw om tot een echt landbouw-belevingsplein”

“Wie zegt de korte keten, denkt meteen aan onze landbouwers. Daarom toveren we samen met de Landbouwraad ons marktplein opnieuw om tot een echt landbouwbelevingsplein. Naast infostands van landbouworganisaties en demonstraties van onder meer een imker en een schaapscheerder valt er voor iedereen heel wat te beleven en te proeven op het marktplein”, zegt schepen van Milieu Gino Dumon.

Startende ondernemers

Naast kuieren langs de standen van de makers en producenten valt er veel leuks beleven in en om het Abtspark: van springen op het springkasteel tot klauteren over de berg strobalen en waarom niet eens een rondje door Oudenburg maken op een huifkar. “Ook onze jeugdverenigingen zullen die dag meewerken”, aldus schepen van Jeugd en Gezin Jens Balliere.

“We slaan ook opnieuw de handen in elkaar met Family Fair vzw, een initiatief van de vier lokale ondernemers Elke Vanbelle, Tine Ameloot, Pieter Gilliaert en Steven Dewulf. Zij brengen startende ondernemers en mensen met een leuk bijberoep samen in cc Ipso Facto. Daar kan het brede publiek leuk aangeklede standen ontdekken waar ze verrassende en fijne producten kunnen leren kennen en zelfs aankopen”, geeft schepen Stijn Jonckheere nog mee.

The post Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Negen uur slaap per nacht, geen zonlicht en dagelijks wodka-tonic: zo blijft ontwerpster Vera Wang (75) eeuwig jong

Je zou het haast niet geloven, maar Vera Wang heeft onlangs haar 75e verjaardag gevierd. Ondanks haar leeftijd straalt de Amerikaanse modeontwerpster nog steeds jeugdigheid uit. Ze ziet er met gemak 20 jaar jonger uit, naar eigen zeggen “zonder de hulp van Zwitserse klinieken, botox of andere ingrepen”. ‘Story’ kijkt terug op haar glansrijke carrière en haar opmerkelijke gewoontes om

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »