De missie die Genkse para Steven aan de afgrond bracht: “Nu ontplof ik nog zelden, vroeger was het dagelijkse kost”

Belgische (ex-)para’s zoals Genkenaar Steven Gelders (55) vertellen in een aangrijpende tv-documentaire openhartig over hun missie in Somalië in 1992-1993. De grimmige gebeurtenissen daar hadden een enorme impact op hun latere leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Brouwerij Ruimtegist viert vier jaar Vie met brouwfeest in zaal Tranzit

Het is vier jaar geleden dat Arn Simoens en Egbert Glorieux de eerste bieren van hun Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist verkochten. “Om dat te vieren, trakteren we alle crowdfunders, sympathisanten, klanten, vrienden, familie en leveranciers op enkele gratis vaten en hapjes, een machtig optreden van Tejas en strekken we de beentjes met dj Spanky Stof.”
The post Brouwerij Ruimtegist viert

Lees meer »

Op links valt niks te winnen

19:35 Door zich nadrukkelijker linkser te profileren dan Vooruit hopen Groen en de PVDA te verrassen bij de verkiezingen. Maar Groen mag al blij zijn als het in het parlement blijft, en zolang de PVDA zijn …

Lees meer »

Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen”

Het gemeentebestuur?van Knokke-Heist gaat vanaf komende winter in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een thermoscan uitvoeren in diverse deelgemeenten. Hierbij kun je als inwoner zien in welke mate je woning energieverlies lijdt via je gevel.
The post Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg: “Situatie ziet er niet goed uit”

De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord is gevonden. Dat meldt het hoofd van hulporganisatie Iraanse Rode Halve Maan, die eraan toevoegt dat de situatie “niet goed” is. Reddingswerkers zijn op weg naar de helikopter. Ingewijden melden aan persbureau Reuters dat de kans klein is dat Raisi en de andere acht inzittenden de crash hebben overleefd.

Lees meer »

Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel

Wie nog niet de kans had om Titanic: The Artifact Exhibition te bezoeken in Tour & Taxis te Brussel heeft geluk. De tentoonstelling over het legendarische schip wordt wegens groot succes verlengd tot 30 juni 2024!
The post Het aangrijpende verhaal van de Titanic, te zien in ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel appeared first

Lees meer »

BMW ramt twee geparkeerde wagens, drie inzittenden opgepakt na zoektocht met drones en honden

De N37 in Ardooie, een belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt, bleef woensdagavond ruim twee uur afgesloten na een zwaar ongeval. Een BMW ramde twee geparkeerde wagens naast de weg en reed ook een gascabine stuk. Terwijl de brandweer en Fluvius het gaslek probeerden te dichten, speurde de politie de drie inzittenden op. Rond 20.45 uur werden ze gevat. De

Lees meer »