De knappe winner van Maertens tegen Gent en terecht tweede geel Debast? Ale JPL-hoogtepunten op een rij

Omwille van de uiteindelijke zege voor Anderlecht had de fase geen gevolg voor de uitslag, maar controversieel was de tweede gele kaart voor Zeno Debast en de daarbij horende penalty voor Union wel. Verdiende de verdediger van Anderlecht zo’n zware straf? Dan kwam Onyedika er beter vanaf tegen Antwerp. Wat dan weer niet gezegd kan worden van Romeo Vermant, die een wel erg ongelukkige rode kaart voor de neus kreeg. Bekijk hieronder de opvallendste fases en de highlights van elke match in de play-offs van het voorbije weekend. 

Meer krantenkoppen in België

Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Melanie Vanstaen is een gelukkige vrouw. Haar eethuis Camillus in de Poststraat begint een mooi klantenbestand te krijgen en Melanie kan er helemaal haar ding doen: lekker, gezond, lokaal en vers bereide maaltijden en desserts aanbieden. En dat slaat aan.
The post Melanie doet haar ding in Eethuis Camillus in Roeselare: “Het moet altijd lokaal, lekker en vers zijn”

Lees meer »

LIVE. Elke beller wint vanochtend 5 jaar lang concerttickets op Qmusic: nu al drie winnaars, luisteraar Jade kondigde ook haar zwangerschap aan

Het is zover. Wie tussen 7 uur en 9 uur live in de ochtendshow van Maarten en Dorothee op Qmusic komt, wint 5 jaar lang concerttickets voor de zalen van Be•at. Daaronder vallen onder meer het Sportpaleis, de Lotto Arena en Vorst Nationaal. Al wil dat niet zeggen dat je ook automatisch in de uitzending terechtkomt. Na amper 50 minuten

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkersdochters openen koffiebar More than Cake in Oostduinkerke: “Koffie van versgemalen bonen met een vleugje gestoomde melk”

De zussen Romanie (20) en Marie-Charlotte Ottevaere (25) hebben hun eigen koffiebar More than Cake geopend op de Zeedijk in Oostduinkerke, de kustgemeente waar ze al jaren op vakantie komen. Hun ouders runnen in de Zwevegemse deelgemeente Moen bakkerij Ottevaere die al 135 jaar bestaat. “We brengen het zuiderse gevoel van Ibiza aan onze kust”, lachen de bakkersdochters vriendelijk. En

Lees meer »

Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1 juni: “’t Anker mocht niet verdwijnen”

Op vrijdag 31 mei nemen Jean-Claude Masselus en zijn echtgenote Martine Declercq afscheid van ‘hun’ nachtrestaurant Brasserie ’t Anker. “We gaan een beetje van het leven genieten”, luidt het. Op zaterdag1 juni heropent ’t Anker alweer, met zaakvoerder Jennifer Bogaert, die al twee jaar meewerkt in de zaak.
The post Jennifer (39) neemt nachtrestaurant in Harelbeke over op 1

Lees meer »

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Vooruit lanceert videoclip om singles een hart onder de riem te steken: “Verdienen zij soms zwaardere facturen? Omdat cupido zijn pijlen op hen niet wil afvuren?”

De Gentse afdeling van Vooruit heeft een videoclip gemaakt. Zo wil de partij haar beleidsplannen voor alleenstaanden nog eens in de verf zetten. “Als single ben je nooit alleen. Maar je moet wel dieper tasten. Voor het dragen van dezelfde lasten”, zingen onder andere Freya Van den Bossche en Frederik Sioen in het lied.

Lees meer »